Izolarea termica a locuintelor

Izolarea termica a locuintelor


Izolarea termica a locuintelor este cea mai usoara si economica metoda de reducere a consumului de energie, a costurilor de incalzire si racire, precum si de protectie a mediului. Cu cat este mai bine izolata cladirea, cu atat mai multa energie poate fi economisita pentru ca utilizarea de materiale izolante asigura o temperatura constanta in interior si nu permite influentarea acesteia de diversele modificari climatice care pot aparea la un moment dat.Cladirile sunt cel mai mare consumator de energie, folosind 40% din energia totala consumata, mai mult decat este nevoie in transport (32%) si in industrie (28%). Izolarea cladirilor poate reduce substantial consumul de energie si costurile aferente.

Orice cladire poate consuma mai putina energie daca este izolata. Materialele termoizolante sunt usor de instalat si rezista pe toata durata de viata a cladirii fara sa necesite intretinere.

Secretul unei izolari de calitate consta in gasirea materialului termoizolant cel mai potrivit pentru fiecare tip de aplicatie. Alegerea corecta a produsului si in special a grosimii materialului de izolare trebuie sa asigure nu doar o eficienta energetica ridicata in cladiri, dar si un climat interior agreabil, un mediu igienic si un confort ridicat.

Avantajele izolarii termice a locuintelor

- Reducea facturilor de incalzire prin prevenirea pierderilor de caldura
- Proprietati acustice deosebite prin absorbtia zgomotului - blocheaza zgomotul din afara si izoleaza zgomotul din interior
- Produse neinflamabile - asigura o protectie ridicata a cladirilor la incendiu
- Rezistenta difuza joasa - asigura permeabilitatea izolatiei, casa „respira"
- Stabilitate de forma si de volum la schimbarile de temperatura
- Coeficient de conductibilitate termica scazut - proprietati termice si de izolare excelente ale materialului
- Produsele rezista pe toata durata de viata a cladirii
- Produse obtinute din materiale reciclabile
- Nu necesita intretinere
- Usor de instalat
- Reducea costurilor de manipulare si transport prin-un ambalaj eficient comprimat

De ce sa izolam locuintele?

Izolarea locuintelor este cea mai usoara si economica metoda de reducere a consumului de energie, a costurilor de incalzire si racire, precum si de protectie a mediului. Cu cat este mai bine izolata cladirea, cu atat mai multa energie poate fi economisita pentru ca utilizarea de materiale izolante asigura o temperatura constanta in interior si nu permite influentarea acesteia de diversele modificari climatice care pot aparea la un moment dat.

SURSA: knaufinsulation.ro
iedera.ro
iedera.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER