Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata

Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata


Prin arta fotografiei animate poti combina o fotografie normala, statica, cu zone de miscare. Fotograful de moda new york-ez Jamie Beck, in colaborare cu web designer-ul cu background in prelucrare grafica video si animatie Kevin Burg, au ridicat la rang de arta GIF-urile animate.

vivre.ro
vivre.ro

Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata - Poza 1
Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata - Poza 2
Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata - Poza 3
Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata - Poza 4
Interiorul casei tale surprins in fotografii pline de viata - Poza 5

Noua tehnologie, denumita de inventatori "cinemagraphs", este o forma de a adauga o sursa de miscare la o imagine statica. Noile imagini animate contin zone "subtile" de miscare, izolate intr-un anumit punct al fotografiei, menite sa atraga atentia si sa "dezghete" imaginea, potrivit publicatiei americane “The Atlantic”.

In afara fotografiilor de moda, care l-au consacrat pe Jamie Beck, prin noua metoda au fost prelucrate si fotografii de interior. Atingerea vietii data de miscarea subtila a flacarii luminarilor reflectata de pahare, lumina pilpiitorare a felinarului care anunta venirea serii pe o strada inverzita din Savannah sau umbrele filmului proiectat de un aparat de la mijlocul secolului XX pe chipul modelului situat intr-un superb interior vintage, creaza o atmosfera de intimitate, de real, fara a pica in patima kitschului felicitarilor de Craciun animate cu care ne-am obisnuit deja in ultimii ani.

Se considera ca exista numeroase aplicatii interesante ale acestui tip de imagine in miscare. Exista miscare in orice si capturind-o, impreuna cu maretia unei fotografii statice obisnuite bine facute, confera acelasi tip de experienta pe care numai filmul o poate oferi, fara a aloca timpul necesar vizionarii. Exista ceva magic in instantanee – un moment inghetat in timp – caruia aceasta tehnologie ii aduce citeva secunde in plus, fara a-i altera insa unicitatea.

Puteti vedea lucrarile artistilor americani pe blogul lui Beck si www.amusingplanet.com . Cei doi spera ca in curind sa lanseze un nou site de portofoliu.

Sursa: www.theatlantic.com

somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER