Inchiriaza utilaje constructii fara dureri de cap


Inchiriaza utilaje constructii fara dureri de cap


Sfaturi utile | Publicat la 25 Iun 2012 | 2507 afisari


Uneori, pur si simplu nu renteaza sa cumperi. Inchirierea poate fi mult mai avantajoasa.Este valabil in multe domenii, de la rochii de seara sau costume de gala la masina pentru vacanta. De la un echipament de sport la un proiector pentru conferinte. Este la fel de adevarat si pentru domeniul constructiilor. Daca produsul nu va fi utilizat suficient de des, costurile de intretinere si deprecierea se pot dovedi a fi mult mai mari decat costurile inchirierii.


Inchiriaza utilaje constructii fara dureri de cap - Poza 1
Inchiriaza utilaje constructii fara dureri de cap - Poza 2
Inchiriaza utilaje constructii fara dureri de cap - Poza 3

Daca esti constructor de ocazie, pentru casa ta sau pentru a ajuta un amic, cu siguranta nu este economic sa cumperi toate sculele si utilajele de care ai avea nevoie. La fel de bine, daca esti constructor profesionist este eficient sa te limitezi la a cumpara doar ceea ce tine de nisa ta. Daca esti un constructor specializat in lemn, nu este eficient sa iti cumperi betoniera. O poti inchiria cand ai nevoie. Daca lucrezi in betoane, poti inchiria un circular sau fierastraie profesioniste atunci cand iti trebuie.

Cand inchiriezi utilaje:
- Trebuie sa te asiguri in primul rand ca utilajul functioneaza corespunzator sau ca ceea ce inchiriezi este ceea ce ai tu nevoie.

- Trebuie sa te asiguri ca utilajul pe care il inchiriezi este in perioada de garantie sau firma de la care il inchiriezi iti ofera o perioada de garantie pentru utilizare.

- Trebuie sa te asiguri ca, in cazul unui utilaj complex, service-ul este asigurat sau trebuie sa discuti conditiile de service.

- Trebuie sa stabilesti prin contract conditiile de utilizare – temperaturi, ore de functionare, tip de combustibil - iar in cazul unei defectiuni, sa poti stabili exact daca vina este a ta printr-o utilizare necorespunzatorare sau riscul este al proprietarului.

- Trebuie stabilit exact, prin contract, in sarcina cui pica transportul si riscurile asociate transportului, mai ales in cazul utilajelor complexe.

- Este de preferat sa existe o polita de asigurare in cazul furtului sau pierderii.

- Trebuie sa verifici daca pentru utilajele complexe este nevoie de personal calificat. Este de preferat sa platesti in pus pentru utilaj si personal inchiriat decat sa risti aparitia unor incidente neplacute sau chiar grave.

Chiar si in cazul sculelor sau utilajelor simple, aparent usor de utilizat si intretinut, trebuie luate in calcul toate riscurile asociate de functionare.

Atentie, oferirea unor preturi foarte avantajoase, dar fara contracte asociate sau asigurari si garantii clar exprimate ar trebui sa va puna semne de intrebare cu privire la calitatea utilajelor.

Link-uri utile: www.inchirieriutilaje.go.ro , www.inchirieriutilajecluj.ro , www.mircris.ro

Surse poze: www.inchirieri-macarale-utilaje.ro , www.constructmachines.com , www.utilajeconstructiidemolari.ro


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro