Incalzirea prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala


Incalzirea prin pardoseala este folosita pe scara tot mai mare si la noi, chiar daca nu poate fi socototita o alternativa cu costuri neglijabile, comparativ cu obisnuitele calorifere. Avantajele de durata pe care le ofera o impun insa pe piata din ce in ce mai mult.


Incalzirea prin pardoseala

Daca sunteti in etapa in care va ganditi la tipul de incalzire cel mai potrivit pentru spatiul pe care il amenajati, e bine sa apreciati avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala, in functie de factorii ce pot influenta aceasta alegere – de la dimensiunea spatiului si proceduri de instalare, pana la costul total.

Avantajele incalzirii prin pardoseala

In primul rand, prin folosirea acestui sistem este asigurata o temperatura optima la nivelul podelei si al nivelului cel mai locuit dintr-o incapere. Este foarte practic pentru spatiile inalte in care caloriferele nu sunt eficiente, partea de jos ramanand mereu mai racoroasa. Este, de asemenea, o alegere buna pentru camerele de la parter ori situate deasupra unui beci. Un sistem de incalzire prin pardoseala bine montat aduce beneficii in economia de gaze, implicit in bugetul familiei.In ultima instanta, se castiga spatiu in camere, lipsa caloriferelor permitand o mai mare libertate in amenajare si decorare ulterioara. Copiii apreciaza cu siguranta confortul unei podele incalzite…

Deasupra retelei poate fi montata atat gresie (cu o mai mare eficienta la incalzire), marmura, cat si parchet.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala  

Inca de la inceput, un factor care nu poate fi neglijat este costul unui asemnea sistem. Acesta variaza in functie de materialele pe care le alegeti, de montaj si de suprafata. La o suprafata mai mare, costul pe metru patrat se micsoreaza. Improvizatiile nu sunt deloc recomandate, durata si eficienta lucrarii putand avea de suferit. Este de preferat sa alegeti un sistem pe care sa il folositi fara modificari, de la conceptie pana la montaj.

Incalzirea prin pardoseala este mai potrivita pentru spatiile bine izolate, atat case, cat si apartamente.
Inainte de a incepe primele lucrari e necesara o planificare riguroasa a detaliilor – sa aveti in vedere, de exemplu, ca nivelul podelei se ridica, modificandu-se astfel si cota usilor. Sau ca este necesara si o izolatie suplimenatra dedesubtul retelei, din folie de aluminiu si polistiren, pentru a reflecta caldura in sus. E bine sa se tina cont de suprafata podelei (nu se valorifica intreaga arie), in raport cu inaltimea camerei.

Din cauza faptului ca acest sistem de incalzire are o inertie mai mare, nu este foarte potrivit pentru spatiile nelocuite permanent.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR