Idei de amenajare pentru spatiile de relaxare: decking-ul

Idei de amenajare pentru spatiile de relaxare: decking-ul


Cautarile constante in privinta utilizarii lemnului de exterior in arhitectura a dus la o crestere a numarului de solutii aplicate in aproape toate domeniile pietei constructiilor. Noi solutii si noi materiale destinate pardoselilor si placarilor exterioare au fost revelate odata cu utilizarea lemnelor exotice cu durabilitatea foarte inalta, ce permit rezolvarea unor situatii dificile chiar si acolo unde expunerea la conditii climatice dure este indelungata.

vivre.ro
vivre.ro

Idei de amenajare pentru spatiile de relaxare: decking-ul - Poza 1

Decking-ul este un sistem utilizat pentru pardoseli simple exterioare, alei de traversare, gradini, promenade, faleze, pardoseli pentru localuri in aer liber, paliere si scari de gradina, parcari, alei de golf, pontoane, podete, terase, chioscuri de gradina, placari de fatade, etc.

Toate tipurile de pardoseli exterioare sunt adaptabile la sistemele cu suport reglabil din PVC.Acest sistem reglabil permite montarea pardoselilor de tip decking direct peste hidroizolatii si permite preluarea unor diferente de nivel semnificative.

Punerea in opera a unei terase este relativ rapida, ceea ce reprezinta un atuu in plus la alegerea acestei solutii. Anumite specii de lemn au capacitate naturala de a rezista complet la conditii dure atmosferice, altele au nevoie de un tratament termic sau chimic.
Din prima categorie fac parte esentele tropicale provenite din America De Sud si Asia: Ipe, Teak, Garapa, Amargoso, Tatajuba, Itauba, Cumaru, Massaranduba etc.

Cel mai solicitat din aceasta categorie este Ipe: lemn cu aspect modern, renumit pentru soliditate si nuantele superbe de maron intens cu usoare reflexe rosiatice, ce contribuie la crearea unei atmosfere intense si calduroase. Ipe-ul imprima mult stil unei tersase si o discreta amprenta de exotism elegant. Foarte rezistent la socuri, intemperii si inghet.

Cea de a doua categorie cuprinde esente europene din zonele temperate: Frasin, Stejar, Castan, Pin, Larice etc.

Important este ca toate aceste lemne asigura terasei o speranta de viata de 15-25 de ani (in functie de esenta), in conditiile de exploatare recomandate, daca punerea in opera s-a executat corect, cu respectarea tuturor normelor de montaj si utilizare a unor elemente de fixare adecvate rezistentei la coroziune.

Terasele tip decking nu necesita intretinere specifica; tendinta culorii lemnului de a vira usor catre gri este perfect normala. Este suficienta o curatire si aplicarea unui ulei cu filtru UV de doua ori pe an, intretinere pe care este recomandat sa o incredintati firmei care a instalat terasa.

Trend setter in domeniul pardoselilor din lemn, „Ecolemn-parchet si decking” are cea mai veche prezenta pe piata pardoselilor din lemn de exterior din Romania, oferind solutii „la cheie”, ce scot din anonimat orice zona exterioara ce se doreste a fi amenajata in cel mai sofisticat si totodata cel mai natural mod cu putinta. Echipele Ecolemn -decking au mobilitate si experienta in gestionarea lucrarilor de orice dimensiuni, oriunde in Europa. Ecolemn este imporator direct de lemn exotic de exterior, numai din surse cu taiere controlata, cu respectarea normelor de mediu.

MAI MULTE DETALII PE: www.ecolemn.ro

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER