Idei de amenajare a unei case mici sau cum sa faci dintr-o garsoniera un apartament

Idei de amenajare a unei case mici sau cum sa faci dintr-o garsoniera un apartament


Proiectul prezentat de Jurnalul National cu ajutorul arhitectului Florin Negru este conceput pentru tranformarea radicala a unei locuinte cu un spatiu multifunctional deschis intr-una mai intima, cu incaperi separate pentru zonele de zi si de noapte. Desi pare simplu, etapele care au dus la o buna finalizare sunt complexe, fiecare detaliu de compartimentare fiind in raport direct cu mobilarea, si chiar cu decorarea finala.

casarusu.ro/
casarusu.ro/

Idei de amenajare a unei case mici sau cum sa faci dintr-o garsoniera un apartament - Poza 1

Rezolvarea functionala

Faza definitorie a fost aceea in care s-a renuntat la cateva straifuri de pereti neportanti, pentru a se putea trasa curat si logic peretele de ghips carton care sa desparta cele doua zone ce se doreau obtinute. Pentru a lasa totusi spatiul sa respire, s-a inglobat bucataria in zona de zi si s-a suplimentat iluminarea holului printr-un rand de caramizi Nevada de culoare lila in zona intrarii.

Modificand zona initiala de depozitare (cu un acces greoi din hol) s-a obtinut un spatiu pentru un dressing cu o adancime ce permite depozitare pe doua randuri a hainelor, facand posibil accesarea rapida prin rotirea lor in functie de sezon. Acest spatiu este inchis cu un sistem de trei usi glisante din MDF vopsit alb, care mascheaza sistemele de glisare, facand astfel parte din perete.

Definirea estetica

Cromatica amenajarii este simpla, cu o baza generala de elemente albe si accente mov, lila si metalice, potrivite directiei stilistice moderne. Mobilierul a fost realizat la comanda din MDF vopsit, pentru a putea valorifica la maximum toate spatiile rezultate din compartimentare. Pardoselile sunt uniforme pe intregul spatiu (parchet startificat de nuc), cu exceptia baii, pentru care s-a ales ceramica in culoare pastelata.

Proiect conceput de arhitect Florin Negru (Tel: 0734.162.887)

SURSA: jurnalul.ro
retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER