Gresie tip parchet - curatenie si eleganta

Gresie tip parchet - curatenie si eleganta


In general, atunci cand vorbim de acoperirea suprafetelor din casa, lucrurile sunt destul de bine impartite: gresia este folosita pentru bucatarie, baie sau holuri, iar parchetul este folosit pentru dormitoare sau sufragerii. Dincolo de proprietatile fiecareia in parte, aceasta impartire are si motive de ordin estetic.


Gresie tip parchet - curatenie si eleganta
Gresie tip parchet - curatenie si eleganta
Gresie tip parchet - curatenie si eleganta
Gresie tip parchet - curatenie si eleganta

   Prin formele sale clasice, gresia ofera mai putine posibilitati de a o imbina cu un anumit stil de mobila sau design interior. Producatorii de gresie au trecut insa barierele cunoscute si au adus pe piata solutii care sa ofere noi idei celor ce doresc sa isi decoreze sau redecoreze casa. Este vorba de gresia tip parchet care imbina utilitatea gresiei cu frumusetea parchetului. Evident, cu avantaje si dezavantaje.
   Gresia tip parchet este perfecta pentru bucatarii si holuri unde rezistenta si usurinta in intretinere primeaza, dar unde se doreste foarte mult iesirea din tipare si imbinarea perfecta cu mobila aleasa. Textura lemnoasa a acesteia ofera un aspect placut  si se imbina armonios cu piesele de mobilier clasic. Trebuie insa aleasa o gresie de calitate, bine finisata, astfel incat acest truc sa nu se transforme intr-un kitch.
   O astfel de gresie poate inlocui parchetul si in camerele de zi, pentru o mai usoara intretinere pastrand totusi aspectul frumos, cald pe care ti l-ar oferi parchetul. Oferta foarte variata iti permite sa alegi culori diferite si texturi deosebit de interesante.
Desi mai rezistenta si usor de intretinut, ramane totusi o “gresie” care, spre deosebire de parchet, este mult mai rece si presupune o camera bine incalzita, mai ales in anotimpul rece.
   Trebuie sa tii cont si de faptul ca gresia este mai dificil si costisitor de inlocuit decat parchetul astfel ca, inainte de a lua o decizie, trebuie sa pui in balanta foarte bine avantajele si dezavantajele oferite de aceasta solutie.

Surse foto:

www.supercozy.blogspot.ro
www.eandstile.net/re-claimed-wood-tile/parquet-2
www.x-tile.net/site3b/index.php/products/27-dado-acr/253-parquet

 

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER