Gresie si faianta: modele si combinatii reusite

Gresie si faianta: modele si combinatii reusite


Pentru ca faianta si gresia sa se asorteze, sa iasa in evidenta atat din punct de vedere estetic, cat si practic, trebuie luate in considerare mai multe aspecte. Aici intervine sfatul nostru pentru ca munca dumneavoastra sa se reduca doar la planificare si la bucuria de a beneficia de un rezultat calitativ inalt.


Gresie si faianta: modele si combinatii reusite

Bazat pe o experienta de 40 de ani, Cesarom va ofera cea mai larga gama de produse ceramice si familii de produse care raspund tuturor cerintelor dumneavoastra.

Numele Cesarom inseamna incredere, calitate, accesibilitate, stil, culoare in acord cu moda europeana, dar la un pret mult mai mic. Produsele sunt realizate dupa standarde europene. Una din certitudinile calitatilor produselor Cesarom este aprobarea data de sistemul de calitate ISO 9001.

O astfel de experienta nu poate fi cuprinsa si descrisa in cateva pagini. Totusi, consideram ca sfaturile urmatoarele va vor ajuta sa va amenajati casa, apartamentul, sau biroul, intr-un mod cat mai profesional posibil.

Pentru a putea judeca tendintele inregistrate pe piata placilor ceramice trebuie plecat de la principiile de baza, care tin de rolul placilor ceramice ca material de acoperire a pardoselilor si peretilor. De asemenea, trebuie tinut seama ca, in afara de a satisface cerintele estetice si functionale, acestea devin parte integranta dintr-un ambient, fie el la nivel familial sau urban.  Mai mult decat atat, placile ceramice au un impact vizual semnificativ asupra mediului in care sunt instalate.
 
Proprietatile estetice ale placilor, altfel spus parametrii sau conditiile critice pentru satisfacerea cerintelor, sunt in principiu trei:
 
- formatul, adica forma ( patrat, dreptunghi etc) si dimensiunea placii;
- culoarea;
- designul sau decorul.
 
Acestea sunt in mod clar asociate cu suprafata placilor. Suportul sau “biscuitul” din care sunt realizate placile au un rol neglijabil din punct de vedere estetic, dar de o importanta critica din punct de vedere tehnic.
 
Formatul placilor afecteaza in mod semnificativ impactul vizual al suprafetei acoperite cu placi. “Densitatea” structurii rosturilor dintre placi este o consecinta directa a formatului placilor: cu cat formatul este mai mic, cu atat aceste rosturi apar mai dense si invers; cu cat formatul este mai mare, cu atat reteaua de rosturi este mai rarefiata. Importanta vizuala a rosturilor este accentuata sau diminuata, intre anumite limite, si de alternanta grosimilor si culorilor acestora.
 
Din punct de vedere al formatului, se inregistreaza o tendinta tot mai accentuata de utilizare a unor formate mari, atat pentru placile de faianta unde dimensiuni de genul 25x40 cm sunt deja comune, ajungandu-se pana la placi de 30x60 cm sau 30x100cm in mod curent, cat si pentru gresie cu placi de dimensiuni 60x60 cm sau chiar mai mari. Se remarca utilizarea pe scara tot mai larga, in cadrul aceluiasi ambient, a combinatiilor de formate diferite din aceeasi serie, plecand de la placi mari pana la mozaicuri (atat de forma patrate cat si dreptunghiulare) realizate din toata gama de culori a acesteia.

SURSA: cesarom.ro

fashiondays.ro
fashiondays.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER