Gresie si faianta de la A la Z

Gresie si faianta de la A la Z


Atat de uzuale, atat de variate si totusi atat de delicate in privinta alegerii lor si a operatiunii de montare; asta daca vorbim de cazurile in care se doreste un finisaj perfect atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere practic.

bonami.ro
bonami.ro

Gresie si faianta de la A la Z - Poza 1

Exista doua mari tipuri de placi ceramice, cele glazurate si cele portelanate. Insa si aceste doua mari categorii au zeci de subcategorii care le diferentiaza dupa anumiti factori tehnici si de rezistenta. Daca plecam de la aspect alegeti o textura lucioasa regasita in placile glazurate sau o textura mata in cele portelanate. In timp ce placile glazurate au mare impact estetic, pe cele portelanate le recomanda rezistenta si structura compacta. Pentru ca totusi este vorba despre placi ceramice care sunt alese pentru pardoseli si pereti in detrimentul altor materiale precum tapetul, parchetul, materiale textile, trebuie sa amintim si elementele tehnice care le caracterizeaza.

Achizitie si montaj

Toate aceste notiuni tehnice enumerate mai sus sunt trecute pe ambalajul placilor ceramice sau in cataloagele de prezentare, fiind dreptul dumneavoastra sa verificati si sa cereti cat mai multe detalii. Desi tehnologia avansata permite astazi fabricarea unor modele elaborate din punct de vedere estetic, care pot imita tapetul, piatra pretioasa sau chiar finisaje nobile ca foite de aur si argint, e bine ca finisajul din placi ceramice sa fie neutru si personalizarea sa se obtina prin decoratiuni usor de inlocuit in caz de demodare.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca nu puteti returna produsul o data ce a fost desigilat, asa ca verificati nuanta inscrisa, codul, stocul din depozit, eventual reducerile efectuate pentru cantitati mai mari si anumite facilitati (transport gratuit, montaj gratuit etc.), precum si adezivii indicati pentru o montare corecta. Acestia sunt de obicei pe baza de cimenti si compusi minerali, in stare solida. Adezivii se amesteca cu apa si se aplica intr-un pat uniform peste care se asaza placile. Se pot realiza si placari fara adezivi, insa este recomandata consultarea unui specialist.

Pentru placile cu model este bine sa achizitionati cu 10% mai mult pentru a elimina lipsa de concordanta. Pentru spatiile mici nu sunt recomandate modele incarcate/ culori tari sau placi ceramice tip mozaic, foarte mici.

CITITI MAI MULT PE: jurnalul.ro

perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER