Gresie si faianta - cromatica in rosu si alb

Gresie si faianta - cromatica in rosu si alb


Te gandesti sa schimbi monotonia din baie sau bucatarie cu idei noi si interesante? Culorile te ajuta sa modifici atmosfera dupa cum doresti. E bine, insa, sa tii cont de niste sugestii cand iti propui abordari mai indraznete. Printre tendintele la moda se numara combinatiile de gresie si faianta rosu si alb. Sa vedem cum le putem armoniza pentru a obtine efectele pe care ni le-am propus.


Gresie si faianta - cromatica in rosu si alb

O propunere originala si de efect  consta in asortarea unui rosu tonic cu  un alb luminos. Trebuie avut in vedere, totusi, ca potrivirea echilibrata a culorilor necesita atentie, evitandu-se astfel eventuale excese care pot avea efectul contrar. Dimensiunea camerei e un factor important in aprecierea combinatiei si preponderentei unei culori sau a celeilalte. Un spatiu mai restrans limiteaza jocul alternarii gen "tabla de sah", de exemplu, in vreme ce spatiile mai generoase permit o mai mare libertate in asortarea variantelor posibile.

Rosul - energic si puternic

Este o culoare incitanta, dinamica, care creeaza impresia unei incaperi cu aer tineresc, vesel. Cu siguranta nu trece neobservat, de aceea se impune moderatie in privinta cantitatii in  care este folosit. Petele deschise, contrastante, sunt binevenite, albul aducand o luminozitate necesara pe suprafata de un rosu compact. In extremis, culoarea rosie micsoreaza optic spatiul, devenind apasatoare si obositoare daca nu este “deschisa” prin combinatii potrivite. Este o alegere inspirata mai ales pentru bucatarii, incaperi cu o dinamica binecunoscuta si cu valente calde, de “foc”.

Albul - stralucitor si relaxant

Cand dorim stralucire, luminozitate, relaxare, albul e cat se poate de nimerit. Pune in valoare detaliul si sustine ideea de curatenie, fireasca si mai usor de intretinut in bai si bucatarii. Excesul in folosirea lui duce la monotonie si lipsa de stil, cerandu-se astfel de la sine pete de culoare care sa anime atmosfera si sa nu o lase plictisitoare si inexpresiva.

Alternarea placilor albe cu cele rosii: joc si provocare

Combinatia adecvata se face in functie de mai multi factori: dimensiunea camerei, dimensiunea placilor ceramice si, nu in ultimul rand, gustul personal. Dupa cum se stie, spatiul mic limiteaza si jocul cromatic, obligand la o mai mai mare simplitate si la pete de culoare izolate, dar vizibile.

Placile de gresie sau faianta cu suprafata mare de asemenea impun atentie in obtinerea unui efect vizual placut, nu dispersat si haotic. Cele de dimensiuni mici confera bucatariilor, cel putin, o eleganta care permite combinatii diverse si alternari vesele.

Un aspect practic se cere si el luat in considerare, in functie de timpul si dispozitia ta de a curata mari suprafete albe, pretentioase prin definitie.

O mai mare creativitate in dispunerea alb-rosie poate fi marcata prin arii extinse monocrome intrerupte de cadre asimetrice contrastante, amplasate in colturi vizibile sau zone neasteptate.

Lorena Stoica
ValeaCascadelor.RO

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER