Gradina – spatiu de relaxare si meditare


Gradina – spatiu de relaxare si meditare


Sfaturi utile | Publicat la 23 Ian 2010 | 3489 afisari


Amenajare inedita pentru spatiu exterior
Amenajarea unei gradini rezidentiale la oras poate deveni o provocare avand in vedere factorii externi (poluare, sol infertil, intimitate si retrageri legale fata de vecini) fiind nevoie de elemente minerale si vegetale care sa ajute integrarea ei in spatiu urban


Gradina – spatiu de relaxare si meditare - Poza 1

FUNCTIUNI IN ZONA VERDE
Fiind amplasata central, functiunile au fost tesute una dupa alta, in functie de distanta parcursa de beneficiari, de pozitia fata de vecini si de directia soarelui. Astfel s-a renuntat la garaj in detrimentul unui studio de pictura, aleea pietruita din fata acestuia fiind folosita vara ca terasa exterioara pentru pictura. In spatele casei au fost amplasate functiuni de relaxare si distractie, piscina si jacuzzi-ul fiind alimentate cu apa si electricitate direct de la reteaua casei.

ELEMENTE RECICLATE IN ZONA DE JOACA
Zona de joaca a fost amplasata in proximitatea zonei terasei pentru a permite supravegherea jocului copiilor. Perimetrul acesteia este dat de nisipul utilizat ca material de paviment, iar elementele de joaca au fost realizate din piese de metal reciclate si reconditionate.

NECESARUL
Costurile acestei lucrari nu au excedat bugetul alocat de catre beneficiari. S-a inceput cu depozitarea de pamant fertil pentru zonele puternic plantate, s-au dat dimensiunile piscinei si s-a intervenit cu sistemul de iluminat si de irigat, ambele impamantate.

CITESTE MAI MULT PE: jurnalul.ro


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro