Fosa septica - ce este si la ce foloseste?

Fosa septica - ce este si la ce foloseste?


Fosa septica este, conform noilor norme legislative, obligatorie pentru locuintele care nu au posibilitatea de racordare le reteaua de canalizare. Este situatia vilelor de vacanta sau a celor construite in cartiere noi, unde nu a fost trasa inca extinsa reteaua de canalizare.


Fosa septica - ce este si la ce foloseste?

Cu totii cunoastem vechile wcuri din fundul curtii de la tara. Principiul lor este foarte simplu: sa sapa o groapa, se armeaza si se asaza toaleta peste ea. Acesata groapa se vidanjeaza periodic.

Fosa septica placa de la acelasi principiu, dar are o functie suplimentara pe langa cea de colectare: aceea de decantare si eliminare in pamant a apei filtrate. Astfel, intervalul de vidanjare este mult mai mare, in unele cazuri putand ajunge la 5 ani.

Fosa septica se amplaseaza in imediata vecinatate a cladirii (la o distanta nu mai mare de 10-15 m). Ea este racordata printr-o retea de canale de scurgere de baile si bucatariile locuintei. Astfel, preia resturile menajere, le stocheaza si le filtreaza.

Resturile menajere lichide sunt eliminate in sol treptat, prin intermediul unor fante; restul deseurilor sunt golite prin vidanjare.

Se gasesc trei tipuri de fose septice

1. Turnate la fata locului. Acestea se realizaeza prin montarea unui cofrag din lemn si turnarea betonului in interiorul acestuia (asemanator cu fundatia casei)

2. Din placi prefabricate (cu fante) de beton armat. Acestea sunt create in fabrici si montate la fata locului.

3. Din PVC cu sistem de filtrare. Acest sistem filtreaza apa, astfel incat ea poate fi deversata in sol fara a polua sau dauna mediului.

tapetcenter.ro
tapetcenter.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER