Elena Udrea vrea sa schimbe din calculator regimul imobiliar al cladirilor din Romania


Elena Udrea vrea sa schimbe din calculator regimul imobiliar al cladirilor din Romania


Stiri | Publicat la 12 Feb 2010 | 1215 afisari


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea spera ca intr-o luna sa poata imparti Romania locuita in clase de calitate, in functie de cat de dezbracate sau infofolite in vata si polistiren ne sunt casele: "Incercam sa implementam niste programe care sa calculeze eficienta energetica a cladirilor intr-un timp foarte scurt, chiar pe loc. Speram ca intr-un termen scurt, o luna, sa putem introduce certificatele".


Elena Udrea vrea sa schimbe din calculator regimul imobiliar al cladirilor din Romania - Poza 1

Declaratiile Elenei Udrea au fost facute pentru Mediafax dupa conferinta "Romania dupa 20 de ani: schimbari si probleme sociale. Calitatea vietii incotro?", ministrul adaugand ca se lucreaza la lista de auditori, aratand ca exista multi tineri absolventi care vor termina in curand cursurile de certificare.

Legea 372/2005 prevede ca la incheierea oricarui contract de vanzare-cumparare sau inchiriere pentru cladirile de locuit familiale si apartamentele din blocurile de locuinte va fi obligatorie prezentarea certificatului de performanta energetica al cladirii.

Legea urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2010, dar Guvernul a decis in luna decembrie sa amane cu un an, pana la 1 ianuarie 2011, termenul de la care statul impune obligativitatea certificatului energetic.

CITESTE MAI MULT PE: gandul.info


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro