Dupa doi ani, bancile relaxeaza creditele ipotecare

Dupa doi ani, bancile relaxeaza creditele ipotecare


ValeaCascadelor.ro | Știri

22 Feb 2010 | 14 afisari

Imprumuturile pentru locuinte s-au ieftinit chiar si cu trei procente. Scaderi de marje, dobanzi mai mici, ponderi mai mari de finantare din valoarea locuintei - acestea par a fi coordonatele pietei creditelor imobiliare de la inceputul acestui an.

bonami.ro
bonami.ro


O serie de banci au anuntat ieftiniri chiar si de trei procente ale imprumuturilor ipotecare, tendinta fiind trasata de la finele anului trecut de marile banci din tara noastra. Acum, BNR spune ca asistam la o pozitionare pe segmentul finantarilor ipotecare.

Bancile au inceput sa se repozitioneze pe piata creditelor ipotecare. De la inceputul acestui an, unele institutii de credit au venit cu anunturi de scaderi ale dobanzilor percepute la imprumuturile pentru locuinte, scaderile fiind de unu-trei procente. Totodata, un sondaj realizat in februarie de Banca Nationala a Romaniei arata faptul ca o parte din bancile prezente in tara noastra relaxeaza conditiile de creditare ipotecara prin majorarea ponderii creditului in valoarea garantiei (LTV - „loan to value”).

La nivelul intregului sistem bancar, mai putin de 10% dintre institutii mizeaza in continuare pe inasprirea standardelor de creditare ipotecara. In schimb, pe segmentul creditelor de consum, restrictivitatea este manifestata de aproape 45% din banci. In aceste conditii, „asteptarile pentru primul trimestru din 2010 indica o usoara relaxare a standardelor pentru creditele imobiliare, pentru prima data in ultimii doi ani”, arata raportul publicat de banca centrala.

CITESTE MAI MULT PE: financiarul.com

perdele-online.ro
perdele-online.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER