Design rafinat ce are la baza culoarea turcoaz

Design rafinat ce are la baza culoarea turcoaz


Turcoazul s-a intors, fiind desemnata culoarea anului 2010. Desi pare o culoare excentrica, mai degraba potrivita pentru case de vacanta sau hoteluri luxoase din Caraibe sau Saint Tropez, poate fi introdusa cu lejeritate si in locuintele noastre cu ajutorul accentelor de culoare si al accesoriilor.


Design rafinat ce are la baza culoarea turcoaz

Dintre milioanele de culori existente in lume (display-ul computerului utilizeaza nu mai putin de 16 milioane de culori), ce face ca o singura culoare sa determine trendul pe parcursul unui an pentru colectii vestimentare, elemente de mobilier sau accesorii?

Daca anul trecut a fost ales galbenul ca nuanta predominanta in design si fashion, anul acesta tucoazul se va impune in paleta coloristica a noilor colectii lansate pe piata de profil a amenajarilor interioare. Specialistii cred ca aceasta culoare este potrivita momentului economic dificil, locuintele fiind transformate cu ajutorul turcoazului in oaze de liniste si relaxare.

Turcoazul este o culoare utilizata preponderent la interior, compusa din tonuri reci si calde, variatia fiind determinata de combinatia in care este inclusa. Colaboreaza bine cu oricare alta culoare din spectru, fie ca o domina, fie ca o intensifica. Turcoazul adauga acel detaliu extravagant oricarui interior, cei mai indrazneti utilizeaza aceasta culoare in combinatii puternice cu rosu si roz sau in combinatii electrizante alaturi de galben si verde ori in combinatii elegante de alb si albastru marin.

Variante de decor

Cel mai sigur mod de a fi mereu in pas cu trendul este achizitionarea elementelor principale ce compun interiorul pe termen lung (cum ar fi tapet, flise, mobilier de mari dimensiuni) in culori neutre (alb, crem, bej, gri) si schimbarea constanta a accesoriilor (cuverturi, draperii, perne, vaze, tapet, decoratiuni). Daca doriti sa aduceti in locuinta dumneavoastra o parte din moda acestui an, inlocuiti tapetul de pe un singur perete cu unul nou ce contine culoarea turcoaz, confectionati o husa noua pentru fotolii sau canapea, vopsiti in culoarea turcoaz scaunele din dining sau inlocuiti draperiile vechi cu unele de culoare turcoaz.

Pentru o atmosfera cu totul speciala, achizitionati un candelabru din cristale de culoare turcoaz, lumina filtrata de acestea schimband ambianta intregii camere.

Chiar daca este o culoare cu trimiteri spre locuintele din Arabia, India sau de la Tropice (in care turcoazul este culoarea principala impreuna cu auriul), aceasta poate fi incorporata si intr-o locuinta provance, prin materiale cu impriemeuri florale, dar de culoare turcoaz, sau in locuinte in stil mediteranean, in care accesoriile vor fi turcoaz, amintind de culoarea apei si a cerului de pe coasta Mediteranei.
In interioarele minimaliste dominate de culoarea alb, mixurile de roz, turcoaz si vernil vor crea un efect optic mult mai pregnant, punctand elementele-cheie ale camerei.

CITESTE MAI MULT PE: jurnalul.ro

foglia.ro
foglia.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER