Decoratiuni interioare living

Decoratiuni interioare living


Sau cum poti fi Shogun la tine acasa.
Specialistii in decoratiuni interioare spun ca stilul japonez face dintr-un apartament normal de bloc o locuinta mare, spatioasa, bine aerisita, cu culori armonios imbinate si cu o tenta de clasic. Designul interior japonez este o modalitate diferita de a privi culorile.

vivre.ro
vivre.ro

Decoratiuni interioare living - Poza 1

Spre deosebire de cultura europeana, in cultura asiatica albul si negrul constitue doua culori foarte importante. Negrul delimiteaza contururile si alineaza totul intr-o structura geometrica armonioasa.

Cele mai folosite culori pentru design-ul interior sunt albul si cele neutre, inspirate din natura. Negrul se foloseste pentru a defini si construi armonia. Cand alegeti culorile, nu le lasati sa se opuna arhitecturii camerei. Culorile neutre va vor ajuta la construirea unei ordini, parte din obiectivul intregului design in stil japonez. Cind se folosesc culori vii, nu trebuie folosite mai multe deodata.

Culorile dominante sunt facute sa iasa in evidenta singure, pe un obiect sau pe o zona arhitectonica ce va deveni punctul camerei spre care totul converge. Urmand stilul japonez in cautarea echilibrului, la fel ca si cu culorile, selectarea materialelor in contrast puternic, atat in slefuire, cat si in textura, nu e in contradictie cu scopul nostru de a gasi liniste, echilibru si ordine.

Cum va puteti crea singuri o camera in stil japonez ? Nu e simplu.

Tineti cont mai intai de faptul ca o caracteristica esentiala a casei in stil japonez e simplitatea. Asezarea mobilei se face dupa regulile fluiditatii. Design-ul japonez stabileste creierul incaperii in centru: un grup de mobile, intr-o ordine desavarsita pentru conversatie, o gradina fara apa cu pietricele ori un semineu. Dezordinea nu face casa buna cu linistea. Liniile trebuie bine definite.Trebuie lasat cat mai mult spatiu liber in camere. Investitia in mobila multa nu e necesara.

Multe obiecte sunt multifunctionale. Un tatami este un bun exemplu. Strans, tatamiul este un obiect decorativ, iar deschis poate fi folosit pentru a face exercitii sau chiar pentru a trage un pui de somn dupa-masa. Conform curentului minimalist, mai putin poate insemna mai mult, de aceea se va avea in vedere calitatea inaintea cantitatii.
retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER