De ce sa tii cont cand cumperi o casa noua

De ce sa tii cont cand cumperi o casa noua


Cumperi tot tortul sau doar o felie? Cam asa se intampla mai nou cu oferta de case noi sau aflate in constructie. Perioada de criza a adus un nou segment pe piata imobiliara – casele neterminate, aflate „la rosu” sau la „gri”. Atentie insa, nu orice este ieftin isi merita pretul.


De ce sa tii cont cand cumperi o casa noua

De obicei, astfel de case fara instalatii, fara finisaje etc sunt scoase la vanzare de proprietarii care nu mai au bani pentru continuarea lucrarilor de constructie sau care sunt constransi de banci sa returneze credite. Campurile din jurul Capitalei sunt pline de case lasate de izbeliste, majoritatea de vanzare.

Fiecare investitor – vanzator intelege ce vrea prin „la rosu”. Unii pun acoperis, fac compartimentarile, altii considera ca nu e nevoie nici de invelitoare. Nu va lasati insa pacaliti, exista oficial coeficienti de corectie recunoscuti de evaluatori (intre 5% si 25%), care stabilesc diferenta pentru fiecare etapa de constructie. De exemplu, o casa fara acoperis, fara finisaje si instalatii trebuie sa aiba un pret la jumatate fata de una similara „la cheie”, conform grilei pentru 2010, realizata de evaluatori pentru notari.

Astfel, lipsa instalatiilor micsoreaza valoarea cladirii cu 10%, lipsa finisajelor, cu 25%, lipsa invelitorii si compartimentarilor interioare, cu inca 15%.

CITESTE MAI MULT PE: imopedia.ro

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR