Câteva sfaturi utile pentru alegerea corectă a mobilei pentru living

Câteva sfaturi utile pentru alegerea corectă a mobilei pentru living


Cristian Alexandru | Living

377 afisari

Livingul este o încăpere foarte importantă a casei și, prin urmare, alegerea mobilierului pentru living se transformă într-o sarcină complicată uneori. Mobila pentru living ar trebui să ofere mai multe avantaje și să eficientizeze spațiul disponibil pe cât de mult posibil. Pentru asta, îți recomandăm să alegi mobila living modernă, deoarece piesele noi și în trend sunt concepute pe principii ergonomice și îți vor oferi tot spațiul de care ai nevoie, atât pentru depozitare cât și pentru libertatea de mișcare în încăpere.

bonami.ro
bonami.ro

În afară de rolul său estetic, mobila pentru living trebuie să fie utilă, confortabilă şi de calitate. Utilitatea, calitatea şi esteticul mobilei trebuie să se combine perfect pentru a putea spune că ai ales cea mai bună mobilă posibilă pentru livingul tău. Nu este de ajuns să alegi mobila cu doar una dintre aceste caracteristici deoarece, cu timpul, vei simţi pe deplin dezavantajele unei astfel de alegeri.

Alege mobilă de living de calitate

Calitatea pieselor de mobilier alese este cea mai importantă caracteristică a lor. Calitatea componentelor, a accesoriilor şi a materialelor, precum şi calitatea finisajelor sunt doar câteva aspecte cărora ar trebui să le acorzi o mare atenţie şi pentru care trebuie să fii atent în momentul în care îţi cumperi mobila.

Documentează-te în legătură cu materialele din care este făcută mobila

Există foarte multe materiale, dar nu toate îţi oferă durabilitatea şi rezistenţa de care ai nevoie. Unele nu răspund pozitiv nici in zona de aspect, prin urmare este bine să te documentezi temeinic înainte de a cumpăra un anumit mobilier.

Cele mai recomandate materiale din care poate fi făcuta mobila pentru living sunt lemnul si MDF-ul. Lemnul are un aspect special şi elegant şi asigură totodată rezistenţa şi durabilitatea. Dacă alegi o mobilă de lemn, vei şti sigur că această investiţie este pe termen lung.

MDF-ul imită lemnul, dar nu este la fel de rezistent şi de elegant. Este mult mai sensibil şi se deteriorează relativ uşor. În plus, MDF-ul nu rezistă bine în timp şi urmele de uzură îşi pot face apariţia rapid. Unicul avantaj deţinut de MDF este preţul.

PAL-ul este cel mai ieftin material din care poate fi realizată mobila pentru living. Nu este foarte rezistent şi nici nu arată foarte bine. Se va deteriora repede, este greu de reparat şi imposibil de recondiţionat.

În cazul în care banii sunt factorul decisiv pentru alegerea mobilierului şi nu poţi cumpăra mobila de lemn, poţi alege cu încredere MDF. Comparativ cu PAL-ul, MDF-ul este mai durabil şi mai rezistent, având în acelaşi timp un preţ rezonabil.

Ține cont de utilitatea mobilierului pentru living

Utilitatea, eficienţa şi funcţionalitatea sunt trei caracteristici foarte importante pe care ar trebui să le aibă mobila pe care o cumperi. Aspectul te ajută să creezi un decor plăcut, însă utilitatea te ajută în ceea ce priveşte depozitarea.

Pentru ca mobila pe care o cumperi să fie foarte eficientă, se va alege ţinând cont de dimensiunile camerei. Spaţiul existent în sufragerie trebuie să fie eficientizat la maxim pentru a nu obţine o cameră prea goală sau prea încărcată. Mobila pentru living ar trebui să fie dotată cu spaţii pentru depozitare.

Înainte de a cumpara mobila, măsoară încăperea şi stabileşte cât mai exact ce dimensiuni are.

Este foarte util, de asemenea, să vizualizezi camera ajutându-te cu o schiţă sau chiar cu mai multe cutii puse în locurile unde urmează să fie aşezată mobila.

Dacă nu ştii clar cum să îţi mobilezi livingul, îţi recomandăm să încerci să îţi trasezi repere clare. Poţi sta să te gândeşti şi să îţi notezi toate ideile undeva. Îţi va fi mai uşor să exprimi ce cauţi!

Citeste și alte articole din:  Mobila, mobilier  

Îți recomandăm
Biblioteca
Lampadar EMKO Macaron
Set coltar stanga si puf Vanity
Set 2 măsuțe auxiliare Actona Sunmoon, negru - bronz
somproduct.ro
somproduct.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER