Cum arata o cladire inteligenta?

Cum arata o cladire inteligenta?


Raspunsul l-a dat saptamana aceasta IBM, in cadrul evenimentului Pulse 2010 desfasurat in Las Vegas: la prima vedere, este o cladire ca oricare alta, insa poate calcula daca are pierderi de energie electrica, optimiza consumul de apa, prezice anumite incidente, pe baza unor date din sistem, si poate actiona inainte sa apara problema.


Cum arata o cladire inteligenta?

Intreg conceptul cladirilor inteligente si, a oraselor inteligente, un plan mai ambitios al IBM, se bazeaza pe zeci de tipuri de senzori care preiau informatia si o integreaza in sistemul informatic gandit de compania americana. Dintr-un centru de comanda pot fi urmatite toate activitatile din cladire, de la consumul de energie sau de apa, la functionarea echipamentelor de birou, situatia incuietorilor sau a sistemelor de incalzire.

Pentru o companie, un astfel de sistem poate transmite un semnal de alarma daca, spre exemplu, reteaua de electricitate este suprasolicitata in zona in care se afla cladirea de birouri, astfel ca poate trece pe generatoare de rezerva chiar inainte sa aiba loc pana de curent, degrevand astfel reteaua.

CITESTE MAI MULT PE: businessmagazin.ro
cartepedia.ro
cartepedia.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER