Cum aflam calitatea geamurilor termopan


Cum aflam calitatea geamurilor termopan


Sfaturi utile | Publicat la 23 Feb 2010 | 2626 afisari


Loviti de scaderea cererii interne, tamplarii romani au gasit contracte bune la export. De la 1 februarie, toti producatorii  trebuie sa respecte standardele UE. Tot programul national de reabilitare termica poate fi acoperit de productia a doua firme.


Cum aflam calitatea geamurilor termopan - Poza 1

Doar 59 de firme romanesti producatoare de tamplarie performanta termoizolanta (denumita popular "termopan") dintr-un numar total de aproape 5.000 au reusit sa faca documentatia necesara pentru trecerea la standardul de exigenta european. Standardul de calitate, care se concretizeaza si prin aplicarea unui marcaj CE pe ferestrele din PVC, a devenit obligatoriu de la 1 februarie 2010.

"Potrivit legislatiei, de la 1 februarie este interzisa comercializarea tamplariei performante termoizolante care nu are «Marcaj CE». In mod normal, Inspectoratul de Stat in Constructii are tot dreptul sa aplice, de la aceasta data, amenzi consistente si poate decide retragerea produselor de pe piata daca firma producatoare livreaza produse fara marcaj", ne-a declarat Valentin Petrescu, presedintele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT).

CITESTE MAI MULT PE: romanialibera.ro

Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro