Chitul de rosturi: util si decorativ

Chitul de rosturi: util si decorativ


Chitul de rosturi: un accesoriu neseminificativ? Cu siguranta nu. Montarea gresiei si faiantei este un subiect delicat. Alegerea palcilor, potrivirea culorilor, montarea pe suprafata, toate acestea vor concodra la obtinerea unei incaperi pe gustul nostru. La sfarsit urmeaza aplicarea chitului de rosturi. Efectul poate fi incantator sau din contra...

aranjareamesei.ro
aranjareamesei.ro

Chitul de rosturi: util si decorativ - Poza 1

Ce este chitul de rosturi

De ce este important acest chit de rosturi? In primul rand pentru ca izoleaza. Este un amestec de ciment si plastic hidrofug colorat care se aplica intre placile de gresie si faianta. Rolul sau este acela de a izola spatiile impotriva infiltratiilor de apa si de a crea un aspect armonios.

Chiturile de rosturi folosite pentru gresia si faianta din locuinta sunt cele fine, care sunt compuse din ciment alb si plastic hidrofug colorat. Acestea din urma, datorita culorilor, se vor armoniza cu modelul de placa ceramica pe care il inconjoara.

Ce culoare alegem?

Va propunem doua variante de alegere a culorilor pentru chitul de rosturi:

1. Culori asemanatoare cu cea a placilor ceramice. Trecerea dintre placi va fi lina, greu sesizabila, creand astfel un tot armonios. Aceasta varianta va lasa placile de gresie si faianta sa isi etaleze in totalitate culoarea si modelul.

2. Culori contrastante. Efectul vizual va fi puternic, impactul de asemenea. Fiecare placa va fi scoasa in evidenta, conturata de jur imprajur. Astfel, chitul de rosturi capata rol decorativ, facand parte din totul armonios al incaperii.

Aplicarea chitului de rosturi

Pentru aplicarea corecta si uniforma a chitului de rosturi trebuie ca, in momentul montarii gresiei si faiantei, sa fie lasate spatii egale intre placi. Aceste distante se obtin prin folosirea distantierilor.

Dupa terminatea operatiunii de montare trebuie sa treaca cel putin 48 de ore pana la aplicarea de chit de rosturi . Acesat se aplica folosind o racleta. Se intinde chitul uniform, insistand la trecerile dintre placi pentru a umple in profunzime spatiile libere.

Dupa terminarea aplicarii stratului de chit, faianta si gresia trebuiesc bine sterse cu buretele ud, dupa care spalati intreaga suprafata cu apa.
top-shop.ro
top-shop.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER