Ce avantaje ofera casele cu un singur nivel

Ce avantaje ofera casele cu un singur nivel


Spatiu mic, vecini galagiosi, aer poluat, lipsa unei gradini sau a unui loc de relaxare… Acestea sunt doar cateva dintre motivele care ii determina pe proprietarii de apartamente sa renunte la viata la bloc in favoarea unei case departe de agitatia orasului.


Ce avantaje ofera casele cu un singur nivel

Daca va numarati printre persoanele care au decis sa renunte la apartamentul de la bloc pentru a-si construi o casa in apropierea Capitalei, cel mai probabil sunteti in etapa de cautare a terenului. In cazul in care doriti sa nu va indepartati prea mult de Capitala, puteti cauta un teren de vanzare in Bragadiru . Cu siguranta, veti gasi o oferta care sa va multumeasca din toate punctele de vedere: amplasare, suprafata, pret etc.
 
Dupa achizitionarea terenului, o alta decizie importanta pe care trebuie sa o luati va fi in legatura cu tipul de casa. Cum sa fie: mare sau mica, cu sau fara etaj? In randurile urmatoare punctam cateva avantaje ale caselor pe un singur nivel pentru ca decizia sa o luati mai usor:
 
Pretul este mai mic

In costurile ridicarii unei case intra multe variabile, cum ar fi particularitatile terenului, cantitatea si calitatea materialelor de constructie, calitatea manoperei, finisajele, instalatiile necesare etc. In majoritatea cazurilor insa, casele cu un singur nivel sunt mai ieftine decat cele cu unul sau mai multe etaje. Daca bugetul dvs. este limitat, ar fi indicat sa va rezumati la o casa fara etaj.
 
Se pot extinde mai usor

O casa fara etaj este mai usor de extins decat una cu mai multe etaje. Se impune totusi o conditie, si anume terenul sa fie generos ca sa permita acest lucru. Atunci cand va construiti casa ar trebui sa va ganditi si la faptul ca familia s-ar putea sa se mareasca in timp (apar mai multi copii, gazduiti parintii, bunicii etc.) si sa fie nevoie sa o extindeti. Adaugarea unor dormitoare, crearea unei anexe si atasarea unei terase pot deveni foarte dificile in cazul unei case pe mai multe nivele deoarece afecteaza arhitectura constructiei.
 
Sunt mai usor si mai ieftin de incalzit

Un avantaj important si care nu poate fi ignorat este eficienta energetica. In primul rand, o casa fara etaj este mai usor de incalzit decat una cu mai multe etaje. La polul opus, casele realizate pe mai multe nivele necesita sisteme de incalzire mai complexe si implicit mai scumpe. In al doilea rand, pierderile de caldura intr-o casa cu un nivel sunt semnificativ mai mici comparativ cu cele ale unei case pe mai multe nivele. Daca o casa fara etaj este construita inteligent - living central inconjurat de celelalte incaperi, aerul circula lejer.
 
Sunt mai practice

O casa pe un nivel este mai practica si mai sigura pentru copiii mici deoarece se pot evita multe accidente. Apoi avem certitudinea ca nici batranii nu iubesc scarile. Pentru ei, urcatul si coboratul scarilor reprezinta o povara. Altfel spus, o casa fara etaj este mai practica pentru copii si persoanele in varsta decat una cu etaj.
 
Desigur, avantajele nu se opresc aici. O casa pe un nivel, dar mare, poate fi construita in asa fel incat spatiile sa fie ample si luminoase. In aceasta directie ajuta si stilul constructiei, cum ar fi cel american, cu functiuni de tip open-space. Arhitectii afirma ca atunci cand proiecteaza case fara etaj au mai multa libertate in ceea ce priveste stabilirea inaltimii unei camere. Apoi, astfel de case se intretin mai simplu. De exemplu, fatadele se pot spala, curata sau zugravi mult mai usor.

libris.ro
libris.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER