Ce alee se potriveste gradinii mele?

Ce alee se potriveste gradinii mele?


Acum ca am pus la punct gradina de vis: am plantat tuia si gardul viu a crescut deosebit de elegant, acum ca gradina este plina de florile care ne incanta, iar foisorul aduna in fiecare seara prietenii in curte la umbra, cred ca este momentul sa ne gandim si la aleea pe care ne vom plimba cu mandrie admirand munca de asta prima-vara.


O gradina cu multa umbra in caldura torida a verii este ca o gura de apa in desert, asa ca merita o alee pe masura. Adevarata provocare nu este alegerea materialului si a design-ului aleii ci cum alegem solutia cea mai buna din atatea idei grozave. Stim ca pe acea alee ne vom plimba cat e ziua de lunga, de-a lungul ei vor alerga copii printre flori iar la Sarbatorile de Iarna va fi cu siguranta impodobita cu decoratiuni si lumini, deci va trebui sa fie rezistenta si sigura.

Designerii recomanda ca locul aleii sa pastreze oarecum proportiile dintre spatiile verzi existente de o parte si de alta a acesteia, indiferent daca ele sunt amenajate cu gazon sau cu flori. Pentru o alee asimetrica ar trebui sa avem cateva cunostinte de specialitate sau chiar sfatul unui decorator de gradini, altfel riscam ca gradina sa capete un aspect mai putin interesant.

Dincolo de aspect e bine sa ne gandim si la partea practica, pentru ca aleile vor constitui viitoare cai de acces catre zonele importante din gradina: catre umbrar, catre o masa sau o bancuta pe care ne vom odihni. Deasemenea e bine ca ea sa aiba o utilitate vizavi de intrarea in casa.

Este recomandat ca, inainte de a ne grabi catre achizitionarea materialelor necesare, sa facem un plan, un desen al viitoarelor alei. Nu avem nevoie de cunostinte de specialitate ci doar de imaginatie pentru a trasa cateva schite ale gradinii impodobita de alei.
Indata ce am hotarat partea practica a aleilor ne putem gandi cu insufletire si la design, asortiment si materiale aratoase. Optiunile sunt nenumarate!

Pentru o gradina mica ar fi nimerita o alee cu un design mai simplist, care sa nu acopere foarte mult gazonul sau o alee borduita de flori mai micute cum ar fi panselutele. Am putea lua in considerare chiar un aranjament cu pavele din piatra naturala asezate la o oarecare distanta, in asa fel incat sa lase sa se intrevada gazonul ingrijit si sa creeze totodata impresia de spatiu. Pentru cei mai indrazneti exista varianta pavelelor colorate, astfel pot alege doua culori din care se va realiza un model interesant. Mai mult, se pot gandi la versiunea realizarii unui model de tabla de sah din piatra naturala si gazon.

Pentru gradinile mai generoase exista o mare varietate de idei. Aleea principala, mai lata, poate fi pusa in evidenta prin suporturi din fier forjat impodobite de flori cataratoare sau de vita de vie. La fel de bine poate fi delimitata de restul gradinii prin arbori sau arbusti. O gradina spatioasa poate fi impodobita folosindu-ne de influente din stilul japonez care imbina scarile din piatra cu micile poduri din lemn care fac trecerea peste iaz.

Indiferent pentru ce design si materiale am opta, este de preferat sa ne folosim de intreg potentialul gradinii. Doar in acest fel putem declara multumiti ca pornind de la hobby am construit o frumoasa piesa de arta: munca noastra, mandria noastra.

Ce alee se potriveste gradinii mele?
Ce alee se potriveste gradinii mele?

Ce alee se potriveste gradinii mele?
Ce alee se potriveste gradinii mele?

Ce alee se potriveste gradinii mele?
Ce alee se potriveste gradinii mele?

Ce alee se potriveste gradinii mele?
Ce alee se potriveste gradinii mele?

Ce alee se potriveste gradinii mele?
Ce alee se potriveste gradinii mele?

Îți recomandăm
Scaun de gradina Kubu
Pernă pentru scaun Cooksmart ® Dawn Chorus
Leagăn de interior Linda Vrňáková Swingy In
Canapea de exterior Elisa

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER