Cazi de baie sau cabine de dus?

Cazi de baie sau cabine de dus?


Ce alegem: clasicele cadzi de baie sau modernele cabine de dus? Daca aveti o baie de mici dimensiuni in care vreti sa castigati spatiu, alegerea e simpla: cabina de dus. Dar daca baia va ofera suficient spatiu, ce alegeti? Metaforic vorbind, cada reprezinta transpunerea intr-un spatiu interior a unui lac iar cabina de dus a unei cascade. De fapt, intrebarea corecta ar fi: "Care din cele doua obiecte sanitare ofera mai multe avantaje in ton cu preferintele si nevoile personale?"


Cazi de baie sau cabine de dus?

Varianta clasica: cazi de baie

Presupunad ca nu va deranjaza indicele apometrului, sa umpli o cada cu apa calda, adaugand saruri si spuma de baie, si sa te relaxezi macar o juma de ceas in compania lumanarilor parfumate este un adevarat rasfat. Chiar unul recomandat de medici si de care ar trecui sa beneficiem macar o data pe saptamana.

Mai des intalnite decat cabinele de dus, cazile actuale nu mai sunt decat ovale si standardizate, ca odinioara, ci se pot potrivi, daca spatial permite, in orice baie, fie pe colt, fie central, ergonomice sau in forma de scoica, cu sau fara hidromasaj, dupa placul si posibilitatile fiecaruia. Un alt aspect este cel estetic, cazile fiind recomandate pentru casele decorate in stil clasic, eventual din fonta sau ceramica, cu decoratiuni sau incrustatii. Totusi, trebuie avut in vedere un aspect foarte important: rezistenta planseului (cazile, spre deosebire de cabinele de dus, sunt mai grele, in special cele din ceramica si fonta, sau cele de mari dimensiuni).

In ceea ce priveste montajul, acesta se realizeaza relativ simplu (fiind un singur corp) desi, in cazul acelora cu hidromasaj se recomanda o atentie sporita la etanseizare si efectuarea racordurilor. De asemenea, va recomandam, in cazul in care folositi frecvent dusul, montarea de perdele de dus sau chiar pereti protectori din sticla sau plexiglas.

Varianta moderna: cabine de dus

Daca sunteti o persoana activa, mereu pe fuga si mereu avand ceva de rezolvat, va recomandam sa nu lasati aceste preocupari sa va rapeasca placerea unui dus recomfortant si bine venit, in special in zilele calduroase de vara. De asemenea, cabinele de dus sunt recomandate si persoanelor trecute de a doua tinerete, datorita problemelor specifice varstei.

Recent devenite "preferate", o data cu inceputul epocii vitezei, cabinele de dus s-au dezvoltat si diversificat la fel de rapid. Simple sau complexe, cu perdele de dus, cu pereti de sticla sau plexiglas, cu sau fara fidromasaj, sunt de preferat in cazul bailor de dimensiuni reduse. Totusi, exista si modele mai mari decat o cada obisnuita “de bloc”, de exemplu.

Montajul este ceva mai complex fata de cel al unei cazi si se recomanda o foarte buna etanseizatre. In cazul dusurilor cu hidromasaj, trebuie avut in vedere nivelul de presiune al apei deoarece aceasta influenteaza jeturile panoului de hidromasaj.

In ceea ce priveste pretul, nu putem face o diferentiere clara intre cabina de dus si cada. In general, acesta e dictat de complexitatea, calitatea, materialul din care este produs, accesoriile incluse in aceste doua tipuri de obiect sanitar.
tapetcenter.ro
tapetcenter.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER