Cateva sfaturi pentru amenajarea unei camere mici

Cateva sfaturi pentru amenajarea unei camere mici


Santierul de acasa e pe sfarsite. Urmeaza amenajarea camerei; ne pregatim pentru o noua serie de decizii grele: alegerea culorilor, a mobilierului si a decoratiunilor. Care sunt cele care ne reprezinta cel mai bine, care sunt cele care vor crea atmosfera pe care ne dorim?... Cum asezam mobila? Ce decoratiuni cumparam? Cum facem camera mica sa para mai mare?

vivre.ro
vivre.ro

Cateva sfaturi pentru amenajarea unei camere mici - Poza 1

Camerele mici pot parea mai mari

Alegerea culorilor, mobilei si decoratiunilor este, in primul rand, o chestiune de gusturi. Fiecare dintre noi are preferintele sale, fiecare are personalitatea proprie. Acestea isi vor spune cu siguranta cuvantul in alegerile pe care le vom face.

Indiferent de cele de mai sus, sunt cateva sfaturi de care este bine sa tineti cont. De cele mai multe ori, camerele apartamentelor de bloc sunt mici. In cele ce urmeaza va oferim cateva sfaturi pentru a le face sa para mai mari.

Stabiliti o culoare predominanta pentru fiecare camera. Alegeti pentru fiecare camera o culoare dominanta. Dupa aceea, creati pete de culori contrastante, imprastiate din loc in loc. Puteti zugravi incaperea in crem si sa asezati pe pereti tablouri cu nuante de rosu sa grena. Sau, intr-o camera cu peretii verde pal, puneti un covor azuriu.

Evitati monotonia. Folosind nuante din aceiasi gama, foarte asemanatoare, camera va deveni plata, vara viata. Impresia la intrarea in ea va fi una apasatoare, neplacuta.

In camerele mici nu folositi culori inchise. Cel mai des, holul de apartament este mic, ca si dormitoarele. Nu folositi culori inchise in aceste incaperi. Culorile inchise dau absorb lumina si vor face ca spatiu sa para si mai mic decat este.

Folositi cat de mult lumina naturala. Cu cat incaperea este mai luminoasa, cu atat pare mai mare. Lasati lumina sa patrunda in camera, nu acoperiti ferestrele cu draperii sau jaluzele. Usile cu geamuri mari vor lasa sa patrunda lumina de afara si in spatiile care nu au geamuri la exterior.

Asezati mobila aerisit. Incercati sa dispuneti mobilierul uniform in camera. Pentru dulapuri inalte sau sifonier, folositi peretele opus geamului. Pe peretii de langa geam, asezati obiecte de mobilier scunde (patul, noptiera, biroul).

Oglinzile pot dubla spatiile. Folositi cat mai multe oglinzi. In hol, in baie, pe usile sifonierelor. Camerele vor fi astfel mai luminoase. Pe langa asta, reflectand obiectele din incapere, oglinzile vor face ca incaperea sa para mult mai mare, adaugand un impresiei vizuale un pus de spatiu.

retroboutique.ro
retroboutique.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2021 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER