Cate ceva despre alegerea ferestrelor

Cate ceva despre alegerea ferestrelor


Ferestrele bine alese asigura un confort sporit. Ele trebuie sa intruneasca cateva conditii de baza: sa asigure lumina in apartament si sa impiedice zgomotele, praful si frigul sa va intre in casa.

bonami.ro
bonami.ro

Cate ceva despre alegerea ferestrelor - Poza 1

In general, rama unei ferestre este facuta din lemn, metal, PVC s.a. Lemnul este utilizat din ce in ce mai putin la oras, cedand locul aluminiului si PVC-ului.

Acestea au avantajul ca nu putrezesc si nici nu sunt supuse efectelor climei, iar eforturile de intretinere sunt minime. In plus, tamplaria din PVC asigura o etanseizare excelenta. Aluminiul are si el o multime de calitati: este elegant, rezistent si usor. In ciuda fragilitatii aparente, el este destul de rezistent ca sa sustina greutatea geamurilor, indiferent de imensiuni.

Dar aluminiul are si un defect: nu asigura o izolare perfecta, asa cum ne-am dori. Tamplaria de aluminiu este de trei tipuri: mat, satinat si stralucitor. In plus, el poate fi termolacuit in culori diverse, dupa gustul fiecaruia. Tamplaria de otel, preferata de unii, nu este foarte performanta in privinta izolarii termice.

Pe piata exista si tamplarii mixte, bazate pe mai multe retete: lemn-aluminiu, otel-PVC etc. Dar indiferent din ce material ar fi confectionate, ferestrele cele mai etanse sunt cele la montarea carora se respecta cat mai exact indicatiile tehnice. In caz contrar, veti regreta ca ati schimbat vechea tamplarie de lemn cu cea moderna.
retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER