Cata gresie si faianta trebuie sa cumperi?

Cata gresie si faianta trebuie sa cumperi?


Este ideal sa stii de ce cantitati de gresie si faianta ai nevoie pentru a-ti decora apartamentul. Nimic mai simplu, nu? Iei ruleta, masori, inmultesti, aduni si gata, stii cat iti trebuie; poti astfel sa iti faci o idee si asupra preturilor. In realitate, nu e asa de simplu, caci socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ. Cateva sfaturi practice nu strica nimanui.


Cata gresie si faianta trebuie sa cumperi?

In primul rand, trebuie sa stii ca necesarul de gresie si faianta se calculeaza in functie de suprafata pe care vrem sa o placam si, de asemenea, in functie de tehnica de montare a placilor ceramice: cu rosturi, fara rosturi, in paralel sau in diagonala.

La calculul de placi necesare trebuie sa tinem cont si de faptul ca gresia sau faianta urmeaza a fi taiata si decupata. Asta in functie de iregularitatile spatiilor: colturi, muchii, trepte etc. De asemenea, daca tehnica de montare este diferita de cea clasica, adica se folosesc rosturi pe verticala sau orizontala, trebuie sa tineti cont si de asta. De exemplu, prin montarea in diagonala se pierde mai mult material decat daca placile ar fi montate in paralel.

Prima regula cand mergeti sa cumparati gresie si faianta

Daca placile ceramice pe care le doriti nu exista pe stoc si faceti o comanda pentru ca ele sa fie aduse ulterior, trebuie sa va asigurati ca materialul cumparat corespunde cu cel comandat. Este bine, de asemenea, sa se verifice daca materialul este uniform (in ceea ce priveste tonalitatea culorilor si dimensiunile placilor). Acest lucru trebuie verificat de cel care urmeaza sa monteze gresia si faianta (tonalitatea, adica culoarea si calibrul, respectiv forma placilor, care trebuie sa fie standard, sunt marcate pe cutii).

Cel care monteaza materialul trebuie sa verifice ca acesta sa nu prezinte defecte evidente, vizibile cu ochiul liber. Placile care prezinta defecte nu trebuie montate.

A doua regula: cumparati cu 10% mai mult decat va trebuie

Trebuie sa cumparati un surplus de material, recomandabil in procent de 10% din totalul cantitatii folosite pentru o zona. E bine de stiut faptul ca si cutiile in care sunt ambalate placi de gresie si faianta de cea mai buna calitate pot contine cateva placi cu defecte, provenite din transport sau chiar din fabrica.

Este bine sa se comande cu 10% mai mult material decat este necesar pentru a avea o rezerva si pentru retusurile din timpul montajului, in special in zona obiectelor sanitare, unde pot fi necesare.

Atentie! Cantitatea de placi ceramice provenite din livrari ulterioare, dar asemanatoare cu o prima comanda, poate fi diferita. Producatorii au fiecare in parte placi cu dimensiuni si caracteristici proprii. Deci nu va bazati ca pentru aceeasi suprafata sunt necesare tot atatea cutii cu gresie sau faianta cate stiti ca au fost necesare la o lucrare anterioara.

elefant.ro
elefant.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER