Cat te costa geamurile termopan?

Cat te costa geamurile termopan?


Un impediment in calea achizitionarii geamurilor termopan este pretul ridicat al acestora. Si, totusi, cu putin efort iti poti izola termic si fonic apartamentul. Desi in ultimii ani tot mai multe firme instaleaza geamuri termopan, putine dintre locuintele din blocurile construite inainte de 1990 beneficiaza de aceasta tehnologie.


Cat te costa geamurile termopan?

Avantaje

Geamurile termopan au mai multe avantaje: in primul rand, izoleaza termic (nelasand caldura sa se piarda din apartament), apoi izoleaza fonic. De asemenea, geamurile termopan au o durata de viata ridicata (unii producatori le garanteaza o functionare de pana la 40 de ani). Daca te-ai hotarat sa-ti instalezi geamuri termopan, este bine sa o faci cu personal autorizat. Au fost cazuri in care geamurile termopan nu si-au aratat eficienta, vina fiind a "meseriasilor" de mana a doua care le-au montat.

Preturi

Pentru un geam termopan din PVC cu un ochi fix plus un ochi cu deschidere oscilobatanta, la o dimensiune de 1.200 mm pe 1.200 mm, vei plati cam 180 de euro. La o dimensiune de 1.500 mm (baza) pe 1.200 mm (inaltime) pretul poate trece de 200 euro. Pentru un geam cu trei ochiuri (2 ochiuri fixe plus un ochi cu deschidere oscilobatanta), pretul este de aproximativ 260 euro, iar pretul unei usi de balcon (jumatate sticla, jumatate panel PVC) oscileaza intre 185 si 210 euro.

Oferte

Odata cu apropierea iernii, o serie de firme care monteaza termopane au inceput sa reduca preturile cu pana la 25%. Potrivit banipentrucasa.ro, utilarea unui apartament cu 3 camere (cu reducerea aferenta de 25%) poate costa la anumite firme doar 550 euro. Termopanele pentru 3 camere sunt din tamplarie PVC alb, geam termopan Low-e (are proprietati termoizolatoare superioare celorlalte sticle), iar pretul include TVA plus transport si montaj in Bucuresti.

Avans

Daca nu dispui de suficienti bani, trebuie sa stii ca la inceput poti plati un avans intre 25 si 40%. Apoi, restul de plata il faci la montajul termopanelor sau in rate egale pe o anumita perioada. In prezent, ofertele la termopane sunt variate: pe internet, pe fluturasi lasati in cutia postala, anunturi la mica publicitate etc. Inainte de a cumpara termopane, compara ofertele mai multor firme si alege-o pe cea mai buna, dupa pretul final care te avantajeaza.

Sursa: Ziarul

somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER