Case din lemn - o solutie ieftina si de viitor

Case din lemn - o solutie ieftina si de viitor


O casa din lemn este o constructie individuala a carei structura de rezistenta este construita din lemn. Lemnul a fost din totdeauna folosit ca materie prima in constructii - mai ieftin si usor de prelucrat. Tehnicile moderne de constructie si izolatie ofera caselor din lemn aceeasi calitate finala ca si a celor din zidarie. In functie de regiune si de tehnicile de constructie folosite, exista multe stiluri, a caror arhitectura trezeste admiratia cunoscatorilor. In ceea ce priveste soliditatea si durabilitatea lor, in lume sunt multe exemple de case foarte vechi, locuite pana in prezent. 


Case din lemn - o solutie ieftina si de viitor

Exceptii in ridicarea unei constructii din lemn se fac la lucrarea fundatiei, a zidurilor subsolului, a stratului de izolatie, eventual si la pavarea parterului, unde se folosesc materiale comune constructiilor zidite. Aspectele esentiale intr-un asemenea tip de constructie se refera la izolarea lemnului impotriva umiditatii si a incendiilor.

Alegerea tipului de lemn

Sunt mai multe tipuri de lemn, in functie de caracteristicile lor fizice, mecanice, tehnologice si de durabilitatea lor. Alegerea esentei potrivite se face in acord cu modelul de casa dorit si cu zona climatica in care se construieste.

Pot fi folosite esente de pin, stejar, cedru, sequoia, castan, ulm, unele esente exotice care sunt in mod natural rezistente la atacul insectelor, al furnicilor, al ciupercilor. Mai sunt folosite si panouri pe baza de lemn, tratate impotriva umiditatii sau a ciupercilor.

Avantajele lemnului
 
Teama de incendiu ii face pe unii oameni sa refuze din start ideea unei case de lemn. Dar, de fapt, lemnul masiv se comporta mai bine intr-un incendiu decat multe alte materiale. Este dificil de aprins si fenomenul carbonizarii la suprafata intarzie combustia sa in adancime. Isi conserva, deci, proprietatile mecanice. In plus, lemnul izoleaza foarte bine fonic si electric, nepermitand perpetuarea zgomotului la distanta. Si apoi, caldura, nobletea si frumusetea lemnului aduc un spor de confort si calitati estetice deosebite.

Casa de lemn sau casa zidita?   

Alegerea se face in functie de gust, dar si in functie de cateva aspecte practice. Pentru aceeasi suprafata  locuibila, tehnicile moderne aplicate la o constructie din lemn permit realizarea unei case intregi finisate in timp mult mai scurt decat varianta zidita, unde sunt necesare perioade de uscare a materialelor folosite. Costurile sunt mai reduse la lucrarile electricianului si instalatorului, care muncesc o singura data, nu cu pauze datorate diferitelor etape necesare realizarii unei constructii zidite. Puterea de izolare a lemnului scuteste din cheltuielile altfel necesare materialelor alternative moderne.

In final, preturile unei constructii de calitate din lemn inca o fac competitiva in fata variantelor zidite.

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR