Calitatile ardeziei flexibile SKIN si utilizarea acesteia

Calitatile ardeziei flexibile SKIN si utilizarea acesteia


Ardezia flexibila este unul dintre materialele de constructii ale noii generatii. Aceasta a fost descoperita in urma cu doar 20 de ani si este prelucrata cu ajutorul tehnologiilor germane, prin felierea pe straturi a ardeziei. Textura stratificata a acesteia permite decuparea unor foi foarte subtiri, cu grosimi cuprinse intre 0,6 si 1,2 mm, care, tocmai datorita acestor dimensiuni reduse, sunt foarte flexibile si usor de aplicat.Ardezia flexibila se utilizeaza atat pentru lucrari de interior cat si pentru lucrari de exterior si este considerata un material minune de catre specialistii in domeniu. Constructorii, arhitectii si designerii specializati in amenajari o aleg adesea pentru realizarea unor designuri contemporane inedite. Datorita flexibilitatii si elasticitatii sale, ardezia flexibila se preteaza la montarea pentru lucrari mai complexe si la fatetarea formelor neregulate, moderniste. Este singurul material care are aceasta calitate si, implicit, preferatul celor care creeaza adevarate opere de arta arhitecturala.

Iata cateva dintre calitatile sale deosebite si afla de ce este un material dezirabil pentru anumite tipuri de lucrari:

Este impermeabila, deci perfecta pentru acoperisuri si fatade exterioare

Ardezia flexibila SKIN are o textura aparte, care o diferentiaza de alte roci naturale. Aceasta nu absoarbe apa decat in proportie de 0,4% si nu este deloc poroasa, asa ca se potriveste de minune pentru fatetarea peretilor exteriori, dar si pentru lucrari mai deosebite, asa cum este decorarea acoperisurilor, unde poate fi folosita alaturi de alte materiale organice, precum lemnul si fibrele vegetale, pentru obtinerea unui aspect foarte natural si in armonie cu mediul inconjurator. Exista produse speciale pentru impermeabilizarea sa completa, utile de asemenea pentru o buna intretinere. Astfel impermeabilizata, ardezia flexibila nu se pateaza si nu dezvolta igrasie sau mucegai, rezistand foarte bine la intemperii si chiar si la inghet, in timpul sezonului rece.

Se aplica foarte usor si rapid

Placile de ardezie flexibila sunt foarte usor de aplicat, indiferent daca ai sau nu experienta in domeniul constructiilor. Pentru lucrarile simple, cum ar fi imbracarea unui singur perete sau reconditionarea pieselor de mobilier cu forme regulate asa cum sunt dulapurile, manopera poate fi executata chiar si de catre un amator. In cazul in care decizi sa faci tu insuti lucrarea, te poti inspira din tutorialele de pe web pentru a o executa sau poti urma instructiunile si sfaturile specialistilor din showroomul de unde ai achizitionat materialul. La Piatraonline.ro, ai parte de astfel de servicii de consultanta, care te vor lamuri cu privire la adezivii pe care ar trebui sa ii folosesti si la pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a finaliza singur lucrarea. Daca decizi insa sa realizezi lucrari mai complexe, cum ar fi imbracarea unor coloane circulare sau decorarea unor suprafete neregulate, cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile unor specialisti. In functie de amploarea lucrarii, realizarea acesteia poate varia intre o singura zi sau mai multe, insa de regula imbracarea peretilor unei singure camere nu ar trebui sa dureze mai mult de o zi. Din aceasta cauza, manopera este foarte accesibila din punct de vedere financiar. Un alt plus pe care il are ardezia flexibila SKIN fata de alte materiale folosite pentru decor este faptul ca se monteaza foarte curat, asa ca nici curatenia ulterioara de pe santier nu este una anevoioasa.

Poate fi folosita pentru orice suprafata

Indiferent daca iti doresti sa imbraci peretii baii sau ai unei camere cu ardezie flexibila, daca vrei sa realizezi pardosele decorative, daca vrei sa fatetezi un perete exterior sau sa reconditionezi niste piese de mobilier vechi si degradate, ardezia flexibila adera foarte bine pe aproape orice suprafata, indiferent de materialul acesteia. In plus, poate decora cu usurinta si formele neregulate, cum sunt coloanele circulare, deoarece este foarte elastica si flexibila si se pliaza foarte bine pe orice forma.

Are un aspect deosebit si se potriveste oricarui tip de design

Ardezia flexibila SKIN este disponibila intr-o gama foarte variata de nuante, care include culori precum verde, rosu, albastru, violet, gri sau chiar negru. Textura sa este cu adevarat spectaculoasa, iar patternurile pot fi foarte simple sau cu irizatii si infiltratii speciale, asa ca este aproape imposibil sa nu gasesti ceva care sa iti placa dintr-o paleta variata, asa cum pune la dispozitie Piatraonline.ro. Totodata, aceste patternuri diferite au si avantajul ca se pot integra cu usurinta in orice stil decorativ. Poti obtine astfel un aspect rustic, unul clasic sau chiar unul foarte modern si minimalist cu ajutorul ardeziei flexibile SKIN. Aceasta se potriveste de minune cu elemente de decor realizate din alte materiale naturale, asa cum sunt piesele de mobilier din lemn masiv, dar si cu elemente futuriste, realizate din otel sau inox, din sticla sau din anumite tipuri de plastic.

Este foarte rezistenta si longeviva

Ardezia flexibila SKIN are o densitate destul de mare, in ciuda grosimii reduse a foilor. Aceasta are duritatea rocilor naturale si rezistenta lor in timp. Rezistenta la pete si impermeabila, deci ferita de mucegai si de igrasie, isi pastreaza aspectul spectaculos pe perioade foarte lungi de timp. Tratata corespunzator si curatata cu produse speciale de ingrijire si igienizare, aceasta poate rezista pana la cateva zeci de ani neschimbata. Desi se zgarie mai usor decat rocile dure precum marmura, granitul sau travertinul, ardezia flexibila SKIN are avantajul ca poate fi reconditionata cu usurinta, cu ajutorul unui smirghel fin si al uleiurilor minerale, care astupa crapaturile fine si redau stralucirea si frumusetea naturala a ardeziei flexibile. Aceasta este totodata foarte rezistenta si la trafic intens, calitate care o face eligibila pentru decorarea pardoselilor pretentioase din zone ale locuintei in care     se circula intens, asa cum sunt holurile, baile sau bucatariile.
creditfix.ro
creditfix.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER