Brand sau no name - sfaturi pentru achizitionarea aparatului de aer conditionat

Brand sau no name - sfaturi pentru achizitionarea aparatului de aer conditionat


Caldura excesiva este mai suportabila pe o plaja exotica decat in birou sau in apartament, dar in lipsa unui cont cu multe zerouri care sa ne permita acest lucru trebuie sa luam masuri si sa instalam un aparat de aer conditionat, sau mai multe. Ca orice alta piata competitiva, si cea a aparatelor de climatizare este invadata si de oferte extrem de atractive. Trebuie ales insa cu grija pentru a nu constata in toiul verii ca banii au fost aruncati pe fereastra.


Brand sau no name - sfaturi pentru achizitionarea aparatului de aer conditionat

Una din primele intrebari pe care trebuie sa ti le pui cand te hotarasti sa iti cumperi un aer conditionat este daca merita sa alegi un brand renumit platind o suma ceva mai mare sau daca este suficient un no-name la un pret mai mic.

Un criteriu important este garantia oferita. Asigura-te in primul rand ca primesti cei 2 ani care sunt obligatorii pentru electrocasnice. Marile branduri iti ofera de multe ori ceva in plus, un an, doi sau mai multi de garantie la acelasi pret. Uneori ai optiunea sa platesti cu o suma relativ mica o extragarantie de cativa ani, lucru care se poate dovedi foarte util.

Orice garantie nu are nici o valoare daca nu exista in spate o retea de service serioasa. Inainte de a cumpara, este bine sa ceri o lista de service-uri autorizate pentru marca respectiva si chiar sa incerci unul – doua numere de telefon. Poti avea surpriza ca brandurile no-name sa iti ofere o lista fictiva de service-uri sau o lista care nu mai este valabila. Daca reusesti sa vorbesti cu un reprezentant al unui service, cere cateva preturi pentru servicii standard: schimbare filtre sau incarcare cu freon pentru modelul pe care ai dori sa il cumperi.
Daca nu esti sigur ce marca sa iti alegi, ai un intreg internet la dispozitie. Evident, exista si moda comentariilor pozitive platite, dar daca vei cauta suficient de mult vei gasi opinii pro si contra care sa iti faca o idee generala.

Este important sa te asiguri ca ceea ce platesti este ceea ce primesti. Uita-te in lista de optiuni si vezi ce iti poate oferi aparatul. Simplu fapt ca vei avea aer rece in casa sau in birou nu este suficient, un aparat bun are functii de noapte, de zi, pentru copii sau poti regla directia aerului. Un aparat facut de o firma serioasa chiar si face ceea ce promite. Merita sa incerci in magazin toate aceste optiuni si nu sa cumperi din prima o cutie de plastic.

Nu in ultimul rand, intereseaza-te ce consumabile sunt necesare – in special filtre sau substante speciale de curatare. Pentru aparatele no-name iti va fi de multe ori dificil sa le gasesti in retelele clasice de distributie, iar aparatul tau va deveni nefunctional peste un an sau doi.

Foarte importante sunt si celelalte caracteristici, dincolo de capacitatea de racire: clasa energetica, sistemele de filtrare, aria de temperaturi, materialul din care este produs si greutatea unitatii externe (cu cat este mai greu cu atat mai rezistent), fiabilitatea, nivelul de zgomot produs, capacitatea de incalzire sau controlul umiditatii. Umiditatea creeaza mai mult disconfort, iar unele aparate actioneaza si ca dezumidificatoare, fiind mai eficiente.

Aparatele de aer conditionat brand vor puncta la mai multe din criteriile de mai sus fiind si mai rezistente pe termen lung.  

 

 

Link-uri utile : www.conditionare-aer.ro , www.prompt-service.ro,  www.aerconditionat-lg.ro ,www.aer-conditionat-ieftin.com.ro 

 

 

 

somproduct.ro
somproduct.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER