Baia de relaxare, neaparat cu Jacuzzi: cazi cu hidromasaj


Baia de relaxare, neaparat cu Jacuzzi: cazi cu hidromasaj


Sfaturi utile | Publicat la 01 Ian 2009 | 28830 afisari


S-au dus vremurile in care, atunci cand voiam sa ne relaxam, ne uita Dumnezeu in cada plina cu apa fierbinte. Acum avem jacuzzi (sau cazi cu hidromasaj, mai pe romaneste). In afara celorlalte avantaje, sistemul pune pe primul plan siguranta beneficiarului.


Baia de relaxare, neaparat cu Jacuzzi: cazi cu hidromasaj - Poza 1

Toate modelele de cazi cu hidromasaj au incorporat un intreruptor diferential (denumit sugestiv Salvavita), care uneori este oferit optional. Majoritatea modelelor au o podea prevazuta cu mici denivelari, impotriva alunecarii. Pentru protejarea pompei la mersul in gol este prevazut optional un senzor de nivel. La gama de top, Designer Collection, acesta este standard. Placerea pe care o creaza o sedinta de hidromasaj in propriul camin ne face deseori sa uitam ca efectul terapeutic maxim este atins dupa aproximativ 30 minute la o temperatura a apei de 37°C. La 40 °C, ,timpul scade la 15 minute, iar depasirea acestei limite poate fi chiar periculoasa. Modelele mai evoluate ale cazilor cu hidromasaj Jacuzzi au grija si de acest aspect, oferind posibilitatea stabilirii duratei procedurii.

Daca ajungem la capitolul igiena, trebuie spus ca producatorii nu au trecut nimic cu vederea: toate sistemele propuse sunt autodrenante, astfel incat apa sa se scurga de la sine, fara a exista riscul aparitiei unor depozite ce favorizeaza aparitia bacteriilor. De asemenea, duzele sunt extrem de usor de desfacut si curatat. In plus, ele au un sistem automat de inchidere (tip supapa de sens), util atunci cand cada nu este folosita pentru hidromasaj. Astfel nu exista riscul de reflux al apei in sistemele hidraulic. De regula, tubulatura este din PVC alimentar, fiind asigurate in felul acesta conditii maxime de igiena. Pentru cei mai pretentiosi, este disponibil un sistem de dezinfectare automata. Oricum, procedura de dezinfectare manuala este foarte simpla: se umple cada cu apa fierbinte si se adauga dezinfectant. Se reduce debitul de aer la 0 si se porneste sistemul de hidromasaj. Dupa cateva minute se goleste cada si se repeta procedura cu apa rece si fara dezinfectant.


Scris de: Ciprian Paunica  |  ciprian.paunica@anadeea.roAdauga comentariul tau
Despre Ciprian Paunica
Avatar Ciprian Paunica

Grafician la baza, membru fondator ANADEEA Advertising in anul 2005, initiator a nenumarate ..

Contact valeacascadelor.ro