Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007. Cat mai valoreaza casa ta

Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007. Cat mai valoreaza casa ta


ValeaCascadelor.ro | Știri

03 Feb 2010 | 17 afisari

Preturile apartamentelor din Romania inca nu au atins cel mai scazut nivel la care pot ajunge. Specialistii imobiliari sustin ca anul acesta vor urma noi ieftiniri, pentru ca preturile trebuie sa tina cont si de inghetarea sau scaderea salariilor

vivre.ro
vivre.ro


Locuitorii marilor orase se bucura acum de cele mai mari ieftiniri ale apartamentelor, dupa un an in care piata imobiliara s-a prabusit in toata tara. Cine vrea sa-si cumpere in 2010 o locuinta poate sa-si mai amane planurile de investitii pentru lunile urmatoare, recomanda specialistii, pentru ca mai e loc de scaderi in continuare.

Bucurestenii cu planuri de achizitii imobiliare au de ce sa fie multumiti: metrul patrat - calculat ca medie pentru apartamentele vechi si noi - costa 1.322 euro, cu 22% mai putin fata de ianuarie 2009, reiese dintr-un studiu realizat de portalul specializat imobiliare.ro. Sunt insa si scaderi peste aceasta medie, cum s-a intamplat in cazul apartamentelor noi cu una si doua camere, care au pierdut in jur de 30% din pret in ultimele 12 luni.

Un calcul simplu arata ca o garsoniera dintr-un complex rezidential modern pe care dezvoltatorul o vindea cu 1.952 euro/mp in ianuarie 2009 poate fi cumparata acum cu 1.377 euro/mp. Si apartamentele vechi s-au ieftinit cu 23,5%, pana la un pret mediu de 1.188 euro/mp.

CITITI MAI MULT PE: gandul.info

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER