Amenajari de interior: marmura, travertin sau ardezie?

Amenajari de interior: marmura, travertin sau ardezie?


Decorul interior al locuintei noastre este extrem de important si influenteaza foarte multe aspecte ale vietii de zi cu zi. De la alegerea unor finisaje economice pe termen lung si pana la aspectul placut al casei care confera o atmosfera placuta casei, aceste lucruri depind de materialele alese pentru finisaje, de mobila si de piesele de decor. Toate obiectele din casa contribuie intr-un fel la imaginea de ansamblu si de aceea nicio alegere nu trebuie tratata cu superficialitate. Dintre toate lucrurile pe care le alegi pentru a realiza decorul interiorul, cel mai important este materialul pentru finisaje deoarece da tonul intregului decor, fiind ca panza unui pictor, peste care se construieste treptat imaginea.Odata ce ai ales materialul pentru finisaje, cel mai important pas a fost facut, urmand sa adaugi, treptat, restul lucrurilor care vor crea locuinta ta, spatiul tau de relaxare, locul in care evadezi dupa o zi grea. Piatra naturala reprezinta materialul perfect pentru finisaje deoarece are proprietati fizice deosebite, dar si un aspect placut, care confera spatiului un aer special, sofisticat sau de vacanta, in functie de tipul de piatra pentru care ai optat.

Iata principalele trei tipuri de piatra naturala pe care le poti folosi in amenajare.

Marmura

Dintre toate tipurile de piatra naturala, marmura ocupa un loc privilegiat. Este alegerea celor care apreciaza produsele exclusiviste. Odata ce ai ales marmura pentru finisajele din locuinta ta este limpede ca pui mare pret pe decorul interior, pui pret pe bun gust si apreciezi materialele de buna calitate. Inca din vremurile antice, marmura a fost considerata un material dedicat aristocratilor, iar in zilele noastre ea ramane alegerea celor cu dare de mana, dar si a celor care stiu sa aprecieze frumusetea unui material natural, care rezista o viata intreaga.

Marmura se va potrivi atat in bucatarii, cat si in baie, fiind un material versatil. Ea poate fi utilizata cu succes in orice incapere dintr-o locuinta, chiar si in apartamente de bloc. De asemenea, marmura, datorita rezistentei sale crescute, poate fi utilizata pentru finisaje pe terase sau in balcoane.

In acelasi timp, o utilizare care castiga din ce in ce mai mult teren o reprezinta blaturile de bucatarie . Fie ca este vorba despre o mobila clasica sau una de tip insula, marmura reprezinta o alegere potrivita pentru aceste accesorii de bucatarie, fiind extrem de rezistenta la pete, apa si alte accidente care se pot produce in bucatarie, mai ales daca este impermeabilizata.

Travertin


Travertinul este una dintre cele mai populare materiale folosite la finisaje. Un material cald, care confera o atmosfera de vacanta si care te duce cu gandul la plajele insorite datorita nuantelor sale nisipii.

Din travertin se pot realiza atat pardoseli, cat si placarea peretilor din bai sau bucatarii. Cu ajutorul travertinului poti realiza un perete accent chiar si in living daca doresti sa creezi un spatiu original, care sa impresioneze pe toti cei care iti calca pragul. Este un material rezistent la umiditate crescuta, astfel incat nu va fi afectat de aburii sau stropiii de apa atat de prezenti in aceste incaperi dintr-o locuinta.

La fel ca marmura, travertinul poate fi utilizat si la finisaje de exterior, cum ar fi terase sau balcoane. In acelasi timp, din travertin se realizeaza si lavoare pentru baie sau bucatarie, precum si cadite de dus, care au un asect cu totul speciale fata de calsicele lavoare din inox folosite in bucatarie sau cele din portelan. Poate fi folosit si la glafuri sau la trepte si contratrepte.

Daca doresti sa dai un aer vintage casei tale, travertinul reprezinta alegerea perfecta, pe piata existand si variante de travertin antichizat.

Ardezie

O piatra naturala intrebuintata preponderent la exterior, ardezia reprezinta un material care poate crea si la interior un decor fermecator. Ea poate fi utilizata pentru a realiza un perete deosebit, care sa dea un plus de eleganta si originalizate spatiilor. Mai este utilizata de specialisti la placarea peretilor in bucatarie si, alegand o mobila ultra-moderna, se va crea un spatiu elegant, contemporan.

Ardezia este cunoscuta ca fiind o piatra folosita pentru realizarea acoperisurilor, insa designerii de interior, precum si arhitectii, au inceput sa o foloseasca la interioare, descoperind valente estetice speciale pentru aceasta piata.

Ardezia flexibila este un material cu totul special. Foitele de ardezie flexibila sunt foarte subtiri, ceea ce face ca ea sa poata fi folosita la o multime de proiecte de design interior. De la imbracarea unor pereti si a mobilei, pana la imbracarea unor obiecte de decor. In acelasi timp, se pot realiza pereti iluminati din interior, imbracati in ardezie flexibila, care va permite luminii sa treaca prin ea si care va avea un aspect deosebit.


micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER