Amenajarea terasei - practic si relaxant

Amenajarea terasei - practic si relaxant


Oaza de natura pe care ne-o putem crea in spatiul personal trebuie sa indeplineasca mai multe roluri: sa fie frumoasa, curata si usor de intretinut. Un rol important in atmosfera visata il are pavajul. Forma, culoarea, rezistenta in timp si, desigur, costurile sunt criterii dupa care ne ghidam in alegerea tipului de pavaj al terasei.


Amenajarea terasei - practic si relaxant

In functie de preferinte, terasa poate fi amenajata in stil modern, clasic, mediteranean sau rustic. Aceste note sunt aduse in  decorul dorit mai ales prin alegerea tipului de pavaj care indeplineste si exigentele specifice de clima.

Pietrele moderne de pavaj

Pietrele de pavaj din beton sunt rezistente, ieftine si usor de amenajat. Pot avea impregnari speciale care fac ca pe straturile de suprafata sa nu se depuna murdarie, alge sau muschi. Sunt usor de curatat si exista in numeroase variante uni sau in combinatii de culori care le fac foarte usor de asortat.

Piatra naturala

Un pavaj foarte frumos poate fi realizat din granit, gresie sau porfir. Sunt rezistente si usor de ingrijit, granitul cu deosebire isi pastreaza nuantele in timp. O alternativa mai ieftina la acestea consta in alegerea dalelor de beton care imita foarte bine piatra si sunt usor de combinat.

Clincherul

Pietrele de lut ars au o rezistenta foarte mare si o data cu trecerea timpului dobandesc o patina inconfundabila. Exista si posibilitatea sa achizitionati clincher deja patinat – foarte potrivit in gradinile si terasele rustice. Dispunerea pieselor se realizeaza in mai multe feluri, renumit fiind “scheletul de peste”, caramizile avand partea laterala in sus, in unghi de 45 grade. Aerul mediteranean este bine pus in valoare prin dalele italiene de teracota, care insa trebuie sa aiba o rezistenta dovedita la ger.

Pontoanele de lemn
 
Pavajul de lemn aduce terasei un aer romantic si cald, natural si relaxant. Cele mai cautate sunt din lemn de tec sau de alt tip oriental, acestea fiind foarte rezistente la umiditate si alte intemperii, rezistand bine in timp. O alta varianta este pavajul din zada. Pentru a evita alunecarea pe suprafata umeda, este de preferat ca aceasta sa nu fie neteda, ci  sa aiba asperitati.

Lorena Stoica
ValeaCascadelor.RO

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER