Alegerea tipului si modelului de mobila de bucatarie

Alegerea tipului si modelului de mobila de bucatarie


Cand ma gandesc sa cumpar o mobila de bucatarie ma gandesc mai mult decat atunci cand imi cumpar haine sau pantofi. Hainele le schimb in functie de sezon, de vreme, de varsta. Dar mobila de bucatarie... o voi pastra pentru aproximativ 15 – 20 de ani asa ca nu pot decide atat de usor. Va invitam sa ne punem cinci intrebari si oferim si raspunsuri.

vivre.ro
vivre.ro

Alegerea tipului si modelului de mobila de bucatarie - Poza 1

1. Mobile de bucatarie pe comanda sau de-a gata, din magazin?

Prima intrebare: sa cumpar o mobila de bucatarie  dintr-un magazin, facuta in serie sau sa achizitionez o mobila la comanda? Avantajul pentru mobila de bucatarie la comanda este ca pot utiliza in folosul meu cat spatiu doresc iar mobilierul poate fi cat mai practic posibil, fara spatii greu accesibile sau nefolositoare in interiorul lui.

2. Ce material voi folosi si cat ma va costa?

Clasamentul sta in felul urmator: locul I – mdf, locul II – pal. Pentru mobila de bucatarie mdf-ul este un mare avantaj pentru ca  rezista mai mult in timp la umezeala din bucatarie chiar daca este putin mai costisitor. In plus fronturile pot fi alese dintr-o varietate larga de modele. Atat pentru mobila de bucatarie din mdf cat si pentru cea din pal gasim culori si nuante care pot fi combinate sau simple, in functie de dorinta fiecarui cumparator.

3. Ce tipuri de cant voi folosi: cant simplu sau cand abs?

Daca va hotarati sa achizitionati o mobila de bucatarie din mdf atunci nu este nevoie de cant, decat in cazul in care mobila de bucatarie va contine doar fronturile mdf si restul corpurilor din pal. Pentru mobila de bucatarie din pal recomandarea este sa aiba canturile abs (tot din cauza umezelii din bucatarie) dar si pentru designul exterior.

4. Cat de mult conteaza feroneria folosita?

Feroneria oricum nu se vede, am zice noi. Nu se vede, dar se face simtita!! Chiar daca si asta mai ridica putin pretul, mobila de bucatarie merita tehnologie de varf!! Nu doar ca un moft ci pentru faptul ca usile si sertarele vor fi actionate foarte mult: inchidere – deschidere. BLUM ofera balamale clip top pentru dulapul suspendat, BLUMOTION pentru o inchidere lina si silentioasa, iar pentru cei mai pretentiosi chiar sistem electronic de deschidere a usilor si sertarelor.

5. Ce accesorii imi vor fi folositoare in mobila de bucatarie?

Pe langa asta, BLUM ofera posibilitatea usilor pliante cu ridicare care sunt foarte practice si dau un plus de eleganta mobilierului,  sertare cu extensie totala, dulap de provizii, corp pe colt, sistem variabil de compartimentare interioara, sistem de ridicare pentru usa plianta si multe altele.

CITESTE MAI MULT PE: coremadesign.ro

Acest articol a fost publicat in cadrul campaniei Promovam ideile romanesti! Poti sa participi si tu, poti sa ajungi si tu pe prima pagina a portalului nostru. Pentru mai multe detalii, click aici.

Acest articol a fost publicat in cadrul campaniei Promovam ideile romanesti! Poti sa participi si tu, poti sa ajungi si tu pe prima pagina a portalului nostru. Pentru mai multe detalii, click aici.

retroboutique.ro
retroboutique.ro
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER