Cum alegi corect uşa de interior?

Cum alegi corect uşa de interior?


ValeaCascadelor.ro | Sfaturi utile

19 Iul 2022 | 581 afisari

Dacă te afli în plin proces de renovare sau de construire a casei, cu siguranță ai întâlnit numeroase dileme în alegerea elementelor perfecte pentru tine și casa ta.


alegere usa de interior - Poza 1
alegere usa de interior - Poza 2
alegere usa de interior - Poza 3

Una dintre acestea este reprezentată de alegerea uşii de interior. Chiar dacă pare uşor de ales o uşă, ei bine, nu este chiar aşa. În acest proces trebuie să avem în vedere câteva aspecte esenţiale unei alegeri perfecte. Aşadar, hai să aflăm cum alegem corect o uşă de interior?

Realizează măsurătorile potrivite!

Eşti în căutarea unei uşi perfecte, deci trebuie să fi atent la fiecare aspect şi fiecare detaliu. Astfel, cel mai important criteriu în procesul de alegere a uşii de interior este dimensiunea. În cazul în care doreşti să înlocuieşti o uşă veche, vei măsura lăţimea, grosimea şi înălţimea uşii. Însă, în cazul în care măsurătorile sunt în stadiul de început/gri vei măsura golul de uşă:

 • Lăţimea este reprezentată de deschiderea orizontală dintre cei doi pereţi în care va intra uşa;
 • Înălţimea este reprezentată de acea deschidere verticală, de la podea şi până la buza superioară a golului de uşă. Aici trebuie să fii atent la pardoseală: dacă nu este montată, trebuie să ţii cont de grosimea acesteia;
 • Grosimea este reprezentată de grosimea peretelui.

De asemenea, în dimensiunea măsurată trebuie să intre şi tocul uşii, care diferă în funcţie de modelul ales.

Deschidere pe partea stângă sau pe partea dreaptă?

Sunt modele de uşi care au deschidere pe partea stângă, altele pe partea dreaptă şi altele cu deschidere reversibilă. Sensul deschiderii uşii se alege în funcţie de plasarea acesteia în casă, astfel încât să nu deranjeze sau să se lovească de mobilă sau alte elemente din casă.

Trebuie să fii atent la uşile care vor fi montate în acelaşi hol comun sau în spaţii mici! Dacă deschidere se va face spre exterior, este posibil ca uşile să se lovească între ele. Astfel, cel mai bine ar fi ca uşile să se deschidă în interiorul respectivei încăperi, pentru a economisi spaţiu şi pentru a evita micile ciocniri.

Ce alte criterii de bază poţi urma?

Pe lângă cele două criterii esenţiale în alegerea uşii potrivite, va trebui să avem în vedere şi alte aspecte precum material, design etc.

 • În funcţie de materialul din care este realizată (lemn, PAL, MDF etc.);
 • În funcţie de materialele din care a fost realizată feroneria;
 • În funcţie de izolaţia termică şi fonică;
 • În funcţie de designul şi stilul ales;
 • În funcţie de culorile şi finisajele din cameră;
 • În funcţie de funcţionalitatea sa;
 • În funcţie de model (batantă, culisantă, cu geam etc).

Un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi în momentul în care alegi uşa de interior este grosimea foii de uşă. Uşile de interior care urmează să fie amplasate în apartamente, trebuie să aibă grosimea cuprinsă între 40 şi 50 mm iar, cele care urmează să fie amplasate într-o casă, trebuie să aibă foaia de uşă puţin mai groasă.

Cele mai căutate uşi de interior din România, dar şi din afara ţării, sunt cele batante (cu balamale), realizate din MDF, datorită proprietăţilor sale şi a rolului estetic pe care îl prezintă.

MDF-ul este un material dens, puternic şi durabil, realizat din fibre lemnoase, care a devenit foarte căutat în lumea mobile moderne. Avantajul unei uşi din MDF este că se poate găsi în diferite nuanţe, modele şi texturi, este foarte rezistentă, durabilă, asigură o bună izolare fonică şi termică şi este perfectă pentru montare în orice spaţiu din casă datorită rezistenţei la umezeală.

Izolaţia termică şi fonică a uşii poate oferi mai multă intimitate şi mai mult confort membrilor familiei sau locuitorilor. Acest aspect constituie un avantaj şi în anotimpul rece, când există posibilitatea pierderii căldurii şi în zona uşilor.

Încearcă să alegi uşa în concordanţă cu stilul de amenajarea al casei! Aici putem face referire la culoarea şi modelul uşii:

 • În stilul modern se potrivesc de minune uşile în nuanţe neutre, gri, negre sau albe, realizate din MDF. Aşa cum spuneam, uşile din MDF sunt un semn al modernităţii, astfel că dacă eşti iubitor al stilului modern, noi vă recomandăm să urmaţi această zonă cromatică;
 • În stilul clasic, nuanţele calde de crem, bej sau chiar maro sunt cele care ies în evidenţă. Totodată, acestea inspiră eleganţă şi un design rafinat;
 • Iar dacă eşti iubitor al stilului rustic, înseamnă că iubeşti lemnul şi aspectul de lemn natural. Aşadar, nuanţele calde, inspirate din natură se vor potrivi de minune în casa ta.

Poţi asorta uşa de interior cu parchetul. Nu, nu este ceva ciudat, ci este o modalitate de a crea o armonie între elementele din casă şi de a crea şi un contrast care să pună în valoare fiecare produs în parte. Când spunem că uşa se poate asorta cu parchetul, nu ne referim la exact aceeaşi nuanţă în cazul elementelor în cauză, ci la aceeaşi paletă cromatică.

Uşi moderne şi elegante?

Dacă te-ai plictisit de vechile uşi şi doreşti să le înlocuieşti cu unele noi, cu siguranţă te-ai gândit la uşi moderne, care au fost realizate după cele mai înalte standarde, nu-i aşa?

Ne dorim să îţi transmitem că anul acesta „albul” primează în materie de design interior. Tocmai de aceea, nu am ezitat să ne completăm gama de uşi de interior cu cele mai moderne şi elegante modele de uşi pline lăcuite, realizate din MDF: LT6 1036.

În realizarea acestora s-au folosit materiale de înaltă calitate, astfel încât produsul finit să se apropie de perfecţiune. Panourile foii de uşă sunt din MDF, de 6 mm grosime, iar impreună cu miezul, uşa are grosimea totală de 42 mm. Acestea au fost tratate cu melamină, iar apoi lipite prin presare. În final, uşile au fost vopsite şi acoperite de un strat generos de lac pentru aspect elegant şi impecabil.

Nici feroneria uşilor nu se lasă mai prejos: fiecare element are încărcătură dublă pentru un plus de rezistenţă şi durabilitate.

Pe lângă aspectul elegant şi calitatea superioară de care dau dovadă, aceste uşi sunt şi igienice, datorită lipsei impactului cu aerul, pe întreaga suprafaţa a acestora.

Uşa poate fi asortată cu pardoseala, mobila, pereţii sau chiar lustra. Acest aspect depinde de designul ales şi de amprenta personală. Cu toate acestea, datorită albului impecabil, aceste uşi vor ieşi în evidenţă prin aspectul lor modern şi rafinat.

De ce alegi noile uşi de interior?

Mai întâi, trebuie reţinut că materialele din care aceste uşi au fost realizate sunt de calitate superioară, MDF-ul fiind tratat şi lăcuit corespunzător, iar materialul din care este realizată feroneria are încărcătură dublă. Astfel, nu va exista grija decolorării uşii în timp sau grija că lacul, sau chiar uşa în sine, va crăpa.

Apoi, poţi lua în calcul rezistenţa crescută a acestora la diverşi factori, precum zgârieturi sau lovituri, raze UV, foc sau chiar impact mecanic.

Ş, în cele din urmă, poţi opta pentru alegerea uneia sau mai multor uşi din această nouă gamă datorită designului modern şi aspectului elegant, dar şi datorită modelelor diverse, a întreţinerii uşoare, a reversibilităţii şi durabilităţii.

În acest moment avem în stoc 11 modele inedite de uşi de interior care fac parte din noua gamă LT6 1036, însă, în viitorul foarte apropiat vor veni alte câteva modele de uşi, din aceeaşi gamă.

Dacă eşti curios, intră pe www.regata.ro şi află mai multe detalii despre noile uşi. Iar dacă devii un admirator secret, poţi plasa comanda direct pe site, iar noi livrăm direct la tine acasă, în cel mai scurt timp!

Trebuie să reţii că materialele de calitate fac un produs să fie durabil, rezistent şi elegant. Fii atent la produsele pe care le alegi în procesul de amenajare a casei tale! Echipa Regata îţi recomandă produsele noi, cu design modern şi aspect elegant, tocmai pentru a fi în ton cu ultimele tendinţe şi pentru a profita de funcţionalitatea produselor. În plus, noul aspect al întregii case îţi va oferi satisfacerea alegerilor perfecte.

Însă, până la finalizarea proiectului tău, ai ales uşa potrivită pentru casa ta?

aqualine.ro/
aqualine.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2023 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER