Cum alegi corect ușa de interior?

Cum alegi corect ușa de interior?


Dacă te afli în plin proces de renovare sau de construire a casei, cu siguranță ai întâlnit numeroase dileme în alegerea elementelor perfecte pentru tine și casa ta.


alegere usa de interior - Poza 1
alegere usa de interior - Poza 2
alegere usa de interior - Poza 3

Una dintre acestea este reprezentată de alegerea ușii de interior. Chiar dacă pare ușor de ales o ușă, ei bine, nu este chiar așa. În acest proces trebuie să avem în vedere căteva aspecte esențiale unei alegeri perfecte. Așadar, hai să aflăm cum alegem corect o ușă de interior?

Realizează măsurătorile potrivite!

Ești în căutarea unei uși perfecte, deci trebuie să fi atent la fiecare aspect și fiecare detaliu. Astfel, cel mai important criteriu în procesul de alegere a ușii de interior este dimensiunea. În cazul în care dorești să înlocuiești o ușă veche, vei măsura lățimea, grosimea și înălțimea ușii. Însă, în cazul în care măsurătorile sunt în stadiul de început/gri vei măsura golul de ușă:

 • Lățimea este reprezentată de deschiderea orizontală dintre cei doi pereți în care va intra ușa;
 • Înălțimea este reprezentată de acea deschidere verticală, de la podea și pănă la buza superioară a golului de ușă. Aici trebuie să fii atent la pardoseală: dacă nu este montată, trebuie să ții cont de grosimea acesteia;
 • Grosimea este reprezentată de grosimea peretelui.

De asemenea, în dimensiunea măsurată trebuie să intre și tocul ușii, care diferă în funcție de modelul ales.

Deschidere pe partea stăngă sau pe partea dreaptă?

Sunt modele de uși care au deschidere pe partea stăngă, altele pe partea dreaptă și altele cu deschidere reversibilă. Sensul deschiderii ușii se alege în funcție de plasarea acesteia în casă, astfel încăt să nu deranjeze sau să se lovească de mobilă sau alte elemente din casă.

Trebuie să fii atent la ușile care vor fi montate în același hol comun sau în spații mici! Dacă deschidere se va face spre exterior, este posibil ca ușile să se lovească între ele. Astfel, cel mai bine ar fi ca ușile să se deschidă în interiorul respectivei încăperi, pentru a economisi spațiu și pentru a evita micile ciocniri.

Ce alte criterii de bază poți urma?

Pe lăngă cele două criterii esențiale în alegerea ușii potrivite, va trebui să avem în vedere și alte aspecte precum material, design etc.

 • În funcție de materialul din care este realizată (lemn, PAL, MDF etc.);
 • În funcție de materialele din care a fost realizată feroneria;
 • În funcție de izolația termică și fonică;
 • În funcție de designul și stilul ales;
 • În funcție de culorile și finisajele din cameră;
 • În funcție de funcționalitatea sa;
 • În funcție de model (batantă, culisantă, cu geam etc).

Un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi în momentul în care alegi ușa de interior este grosimea foii de ușă. Ușile de interior care urmează să fie amplasate în apartamente, trebuie să aibă grosimea cuprinsă între 40 și 50 mm iar, cele care urmează să fie amplasate într-o casă, trebuie să aibă foaia de ușă puțin mai groasă.

Cele mai căutate uși de interior din Romănia, dar și din afara țării, sunt cele batante (cu balamale), realizate din MDF, datorită proprietăților sale și a rolului estetic pe care îl prezintă.

MDF-ul este un material dens, puternic și durabil, realizat din fibre lemnoase, care a devenit foarte căutat în lumea mobile moderne. Avantajul unei uși din MDF este că se poate găsi în diferite nuanțe, modele și texturi, este foarte rezistentă, durabilă, asigură o bună izolare fonică și termică și este perfectă pentru montare în orice spațiu din casă datorită rezistenței la umezeală.

Izolația termică și fonică a ușii poate oferi mai multă intimitate și mai mult confort membrilor familiei sau locuitorilor. Acest aspect constituie un avantaj și în anotimpul rece, cănd există posibilitatea pierderii căldurii și în zona ușilor.

Încearcă să alegi ușa în concordanță cu stilul de amenajarea al casei! Aici putem face referire la culoarea și modelul ușii:

 • În stilul modern se potrivesc de minune ușile în nuanțe neutre, gri, negre sau albe, realizate din MDF. Așa cum spuneam, ușile din MDF sunt un semn al modernității, astfel că dacă ești iubitor al stilului modern, noi vă recomandăm să urmați această zonă cromatică;
 • În stilul clasic, nuanțele calde de crem, bej sau chiar maro sunt cele care ies în evidență. Totodată, acestea inspiră eleganță și un design rafinat;
 • Iar dacă ești iubitor al stilului rustic, înseamnă că iubești lemnul și aspectul de lemn natural. Așadar, nuanțele calde, inspirate din natură se vor potrivi de minune în casa ta.

Poți asorta ușa de interior cu parchetul. Nu, nu este ceva ciudat, ci este o modalitate de a crea o armonie între elementele din casă și de a crea și un contrast care să pună în valoare fiecare produs în parte. Cănd spunem că ușa se poate asorta cu parchetul, nu ne referim la exact aceeași nuanță în cazul elementelor în cauză, ci la aceeași paletă cromatică.

Uși moderne și elegante?

Dacă te-ai plictisit de vechile uși și dorești să le înlocuiești cu unele noi, cu siguranță te-ai găndit la uși moderne, care au fost realizate după cele mai înalte standarde, nu-i așa?

Ne dorim să îți transmitem că anul acesta „albul” primează în materie de design interior. Tocmai de aceea, nu am ezitat să ne completăm gama de uși de interior cu cele mai moderne și elegante modele de uși pline lăcuite, realizate din MDF: LT6 1036.

În realizarea acestora s-au folosit materiale de înaltă calitate, astfel încăt produsul finit să se apropie de perfecțiune. Panourile foii de ușă sunt din MDF, de 6 mm grosime, iar impreună cu miezul, ușa are grosimea totală de 42 mm. Acestea au fost tratate cu melamină, iar apoi lipite prin presare. În final, ușile au fost vopsite și acoperite de un strat generos de lac pentru aspect elegant și impecabil.

Nici feroneria ușilor nu se lasă mai prejos: fiecare element are încărcătură dublă pentru un plus de rezistență și durabilitate.

Pe lăngă aspectul elegant și calitatea superioară de care dau dovadă, aceste uși sunt și igienice, datorită lipsei impactului cu aerul, pe întreaga suprafața a acestora.

Ușa poate fi asortată cu pardoseala, mobila, pereții sau chiar lustra. Acest aspect depinde de designul ales și de amprenta personală. Cu toate acestea, datorită albului impecabil, aceste uși vor ieși în evidență prin aspectul lor modern și rafinat.

De ce alegi noile uși de interior?

Mai întăi, trebuie reținut că materialele din care aceste uși au fost realizate sunt de calitate superioară, MDF-ul fiind tratat și lăcuit corespunzător, iar materialul din care este realizată feroneria are încărcătură dublă. Astfel, nu va exista grija decolorării ușii în timp sau grija că lacul, sau chiar ușa în sine, va crăpa.

Apoi, poți lua în calcul rezistența crescută a acestora la diverși factori, precum zgărieturi sau lovituri, raze UV, foc sau chiar impact mecanic.

Åž, în cele din urmă, poți opta pentru alegerea uneia sau mai multor uși din această nouă gamă datorită designului modern și aspectului elegant, dar și datorită modelelor diverse, a întreținerii ușoare, a reversibilității și durabilității.

În acest moment avem în stoc 11 modele inedite de uși de interior care fac parte din noua gamă LT6 1036, însă, în viitorul foarte apropiat vor veni alte căteva modele de uși, din aceeași gamă.

Dacă ești curios, intră pe www.regata.ro și află mai multe detalii despre noile uși. Iar dacă devii un admirator secret, poți plasa comanda direct pe site, iar noi livrăm direct la tine acasă, în cel mai scurt timp!

Trebuie să reții că materialele de calitate fac un produs să fie durabil, rezistent și elegant. Fii atent la produsele pe care le alegi în procesul de amenajare a casei tale! Echipa Regata îți recomandă produsele noi, cu design modern și aspect elegant, tocmai pentru a fi în ton cu ultimele tendințe și pentru a profita de funcționalitatea produselor. În plus, noul aspect al întregii case îți va oferi satisfacerea alegerilor perfecte.

Însă, pănă la finalizarea proiectului tău, ai ales ușa potrivită pentru casa ta?

Citeste și alte articole din: 

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR