Aer conditionat. Racoare in casa fara sa sa se incinga contorul

Aer conditionat. Racoare in casa fara sa sa se incinga contorul


Lupta impotriva caniculei este mult mai usoara cand ai alaturi un aparat de aer conditionat, dar asta nu vine fara a incarca factura de energie electrica uneori la cote alarmante. Daca nivelul de consum este insuportabil de mare, cel mai probabil aparatul de aer conditionat este vechi si ar trebui inlocuit cu unul nou de o clasa economica superioara (clasa A sau A+) care va raci la fel de bine consumand mlt mai putin.


Aer conditionat. Racoare in casa fara sa sa se incinga contorul

Iata cate ponturi care te vor ajuta sa reduceti consumul de energie electrica al aerului conditionat:
1. Inchide usile si geamurile sau asigura-te ca acestea se inchid ermetic.
2. Tine draperiile trase in momentul in care soarele bate direct in incapere. Vei evita astfel incalzirea rapida a peretilor si implicit, a aerului din camera.
3. Alege ferestre cu protectie solara. Acest lucru este cu atat mai util cu cat ferestrele sunt mai mari.
4. Electronicele dintr-o camera (laptop, televizor) si becurile emit foarte multa caldura. Daca nu le folosesti, incearca sa iti aduci aminte sa le inchizi de fiecare data. Televizorul sau banalul incarcator de laptop se pot incalzi destul de mult.
5. Ai grija sa ai aparatul potrivit pentru incaperea in care este instalat. Un aparat de aer conditionat mai mare si mai puternic decat este necesar nu va face decat sa creasca consumul fara a aduce un plus confortului tau.
6. Daca este posibil, instaleaza un termostat sau alege un aparat de aer conditionat care are termostat si se opreste automat cand in camera se atinge o anumita temperatura.
7. Alege o temperatura moderata. Desi in zilele toride, tentatia este de a seta aparatul pe o temperatura extrem de scazuta, gandeste-te ca nici iarna nu stai la 18 grade. O temperatura de 24-26 de grade iti ofera confortul necesar si reduce timpul de functionare al aparatului, dupa climatizarea camerei.
8. Schimba filtrele de aer ale aparatului de aer conditionat si asigura service-ul acestuia o data la 6 luni (serviciu care ar trebui prestat de firma ce a instalat aerul).
9. Noaptea poti opri aerul conditionat si aerisi casa prin a lasa toate usile si ferestrele deschise pentru cateva minute.
10. Poti combina folosirea aerului conditionat cu cea a unui ventilator. Setarea termostatului la temperaturi mai inalte va face ca acesta sa se opreasca mai des in timp ce ventilatorul va amplifica senzatia de racoare.
11. Opreste aerul conditionat cand pleci de acasa. O data pornit, acesta raceste camera in doar cateva minute. Daca aparatul poate fi programat, seteaza-l sa porneasca cu doar cateva minute inainte de a ajunge acasa.
12. Schimba becurile incandescente care emit multa caldura cu becurile fluorescente sau cele de tip LED.
Orice metoda prin care reduci cu cateva minute functionarea aparatului conditionat se poate regasi pe factura ta electrica.

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER