Adezivii in constructii si gospodarie

Adezivii in constructii si gospodarie


In gospodarie, adezivii ne folosesc aproape la orice. La lipit faiata, parchetul sau linoleumul. Cand intindem pe pereti tapetul ori izolatia. Pana si la pingele, atunci cand s-au dezlipit, folosim un adeziv. Adezivii sunt vinilici, poliuretani,epoxidici, termofuzibili, metalicrati, de contact si multi altii, de care afli doar atunci cand i i folosesti. La Valea Cascadelor gasiti toate aceste tipuri de adezivi, la preturi «beton».


Adezivii in constructii si gospodarie

Important este sa folositi adezivii potriviti la fiecare operatiune. Pentru aceasta, fiecare adeziv contine in cutie sau pe ambalaj spectrul de utilizare si instructiunile de folosire. Aici gasiti toate informatiile de care aveti nevoie legate de produs si utilizarea lui. Citirea cu atentie a instructiunilor de pe ambalaj este esentiala pentru folosirea adezivului cel mai bun la ceea ce vreti sa faceti.

Va oferim, in randurile ce urmeaza, lista principalilor adezivi si utilizarea lor. Adezivii vinilici sunt de culoare alba si au un aspect de lapte vascos. Sunt destinati lipirii hartiei, cartonului, tesaturilor textile, dar mai ales asamblarii pieselor din lemn si derivatelor din lemn, fiind utili in lucrari de tamplarie interioara si reparatii de obiecte care nu sunt supuse umiditatii. Insa pentru lipirea obiectelor de lemn aflate in exterior, care trebuie sa reziste la diverse intemperii (caldura, apa, frig), sunt de preferat adezivii poliuretani. Utilizarea adezivilor vinilici nu necesita nici o pregatire speciala, doar curatarea suprafetelor ce urmeaza a fi asamblate. Trebuie sa stiti ca un adeziv vinilic vechi poate fi inmuiat si dezlipit prin injectare cu otet.

Adezivii epoxidici sunt de fapt rasini sintetice care au consistenta unei creme sau paste. Inainte de folosire, trebuie amestecate doua componente: adezivul si intaritorul. Proportiile sunt specificate pe ambalaj. Acest tip de adeziv este utilizat la asamblarea materialelor rigide, deoarece are o putere foarte mare de lipire echivalenta cu o adevarata sudura, permitand realizarea unor asamblari solide, rezistente la umiditate, intemperii si caldura (pana la 200-250°C). Adezivii epoxidici sunt de doua feluri: opaci si translucizi, dar toti se pot vopsi. Trebuie sa aveti grija ca lipirea cu acesti adezivi sa nu se realizeze la o temperatura de sub 5°C, pentru ca asamblarea nu va mai fi posibila.

Sub forma de bastonase rigide cu diametrul de 1 cm, adezivii termofuzibili sunt in esenta cleiuri calde. Trebuie sa fiti atenti la culorile bastonaselor, care indica diferitele calitati ale cleiului. Acestea pot fi utilizate pentru reparatii mici sau fixari temporare. Folosite cu precadere in tamplaria industriala, cleiurile termoinfuzabile care se gasesc de vanzare nu au aceleasi calitati de aderenta. Pe de alta parte, fiind vorba despre cleiuri reactive la caldura, se recomanda indepartarea pieselor astfel lipite de orice surse de caldura (radiatoare, spoturi pentru iluminat).

Adezivii metalicrati sunt destinati lipirii sticlei si repararii suprafetelor mici. Acestia au in compozitie doua elemente: rasina si activatorul, lichide perfect incolore care nu trebuie amestecate. Ele au o buna rezistenta la umiditate si caldura, ceea ce permite lipirea cu succes a oglinzilor retrovizoare de parbriz, a accesoriilor pe usile cu vitraliu, a unor vaze sparte etc.
tapetcenter.ro
tapetcenter.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2022 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER