Spatii deschise… sau nu?

Spatii deschise… sau nu?


Daca e vorba despre un balcon pe care vreti sa il inchideti si nu sunteti  hotarat, nu e o dilema foarte mare. Daca insa vreti sa modificati un apartament sau sa construiti o casa si va ganditi cum sa fie bucataria  - inchisa ori libera - sau cum sa fie livingul - inchis ori liber spre hol si scara… ganditi-va bine. Practicul si esteticul pot da nastere unor avantaje si dezavantaje cu care sa traiti multi ani dupa ce santierul s-a incheiat.


Spatii deschise... sau nu?

Punem in balanta cateva aspecte care merita avute in vedere inainte de a incepe un proiect sau, desigur, inainte de a darama vreun perete despartitor.

Bucataria - tip fast food ori traditionala?

Pentru un cuplu de tineri care-si beau la birou si cafeaua de dimineata si ceaiul de la ora cinci, gatitul e, probabil, o activitate mai rara. In acest caz, o bucatarie deschisa catre living nu pune probleme deosebite. Pentru familiile cu copii (ori cu perspective in acest sens) ar fi recomandata pastrarea unei bucatarii separate - nu doar in ideea ca se va gati si mirosul va ajunge pana in ultimul colt de casa, ci si pentru ca zgomotul deranjeaza, mai ales intr-un apartament. Exista varianta usilor tip “armonica” sau glisante, care ofera un oarecare compromis in evitarea dezavantajelor sus mentionate, efectele sperate fiind totusi reduse, fara mari aplicatii practice.

Sau daca nu se pune problema unor copii si va ganditi cat de frumos apare un spatiu marit prin punerea la pamant a unui zid despartitor, reflectati asupra faptului ca poate veni un moment in care va saturati de hamburgeri si alte produse “la cutie”; e adevarat ca in ziua de azi hotele fac minuni, insa nu atat de mari incat mirosul de snitele, clatite ori sarmale sa nu ramana in canapele, covoare si perdele…

Livingul - inchis ori liber?  

In aceasta alegere, raspandirea mirosului nu mai e un factor esential. Zgomotul si incalzirea raman doua puncte care nu trebuie neglijate. Amplasarea unei usi  care sa separe zona de zi de cea de dormit e o solutie practica, chiar daca mai "taie" din spatiu. Linistea e mai necesara unui somn bun decat deschiderea optica in scop estetic. Iar caldura fuge - garantat - in sus, pe scara, daca exista un etaj in planul casei. Incalzirea, indiferent de varianta, prin pardoseala sau calorifere, este irosita in cazul in care parterul nu e separat de restul locuintei.

Decizia finala reflecta, in ultima instanta, un stil de viata ales si o preferinta catre ce e mai important in confortul unui camin.

Lorena Stoica
ValeaCascadelor.RO

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER