Secrete pentru pastrarea prospetimii florilor

Secrete pentru pastrarea prospetimii florilor


Aspectul si mirosul florilor asezate in sufrageria casei ori in birou au efecte pozitive asupra starii de spirit. Fie ca este vorba de flori taiate din propria gradina sau de plante cumparate de la florarie, oricine doreste sa se bucure de frumusetea acestora cat mai mult timp posibil. Iata cum puteti prelungi viata florilor care va infrumuseteaza locuinta.


Secrete pentru pastrarea prospetimii florilor

Daca va numarati printre fericitii care au in fata casei o gradina superba de flori, este foarte clar ca interiorul locuintei va fi decorat cu aceste plante, pe care le ingrijiti cu dragoste. Pentru a va bucura cat mai mult de florile preferate, este bine sa le taiati din gradina fie dimineata foarte devreme, fie seara tarziu: specialistii avertizeaza ca florile taiate in mijlocul zilei se ofilesc mult mai repede. Alt sfat ar fi ca, in cazul in care taiati florile dintr-un arbust (ca, de exemplu, liliac sau forsitia), sa folositi foarfece de gradinarit foarte bine ascutite si sa taiati doar acele crengute pe care s-au deschis cel putin doua treimi dintre muguri.

In plus, aveti grija sa taiati florile la timpul potrivit: nu mai devreme, nici mai tarziu. Daca taiati flori ai caror muguri nu sunt deschisi, e posibil sa nu mai infloreasca, iar daca inflorescentele sunt deschise complet, acestea nu vor dura foarte mult. Asa cum am precizat anterior, in cazul florilor care se deschid in ciorchine, taiati doar crengutele pe care doua treimi din flori sunt deja deschise. Alt sfat practic este ca, atunci cand intentionati sa taiati mai multe flori, sa le pastrati intr-un recipient cu apa calduta pana cand le duceti in casa. Daca taiati doar cateva flori, e bine sa le transportati cu inflorescenta orientata in jos: astfel, tulpinile se vor pastra drepte si nu se vor rupe.

Cum alegem florile

Conditia esentiala pentru ca florile cumparate de la un magazin specializat sa reziste cat mai mult este ca plantele respective sa fie proaspete. Pentru asta, alegeti firele pe care florile sunt doar imbobocite, nu deschise complet. Refuzati-le pe cele care au florile sau frunzele „trecute“. De asemenea, este foarte important sa analizati capatul de unde florile au fost taiate. In acest punct, tulpinile trebuie sa fie verzi sau albe - acesta este semn ca florile au fost taiate de curand. Nu cumparati florile care au tulpini de culoare inchisa: acest lucru inseamna ca respectivele plante au stat mult in apa si nu vor rezista. In plus, pentru a va asigura ca ajungeti acasa cu florile la fel de frumoase ca atunci cand le-ati cumparat, protejati-le pe drumul de la magazin si pana la destinatie.

Cum aranjam plantele in vaza

Pentru a se pastra mai mult timp in vaza, florile nu trebuie asezate in apa rece, ci in apa calduta, pentru ca la aceasta temperatura apa este absorbita mai repede. Urmatorul pas este sa dizolvati un fel de conservant special in apa in care urmeaza sa le tineti. Aceasta substanta se gaseste la magazinele specializate, dar, daca nu aveti asa ceva prin casa, puteti apela la remediul „babesc“ de a dizolva o aspirina in apa din vaza.

Inainte de a aranja florile dupa bunul dumneavoastra plac, este indicat sa rupeti frunzele situate in partea de jos a tulpinii. Sub nivelul la care se afla apa in vaza nu trebuie sa mai fie nici o frunza, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor, care se stie ca sunt atrase de mediile umede. Urmatorul pas este sa taiati oblic 2-5 centimetri din tulpina fiecarei flori (poate si mai mult, in cazul florilor cu tulpini mai inalte) si apoi sa asezati imediat fiecare fir in apa. Este foarte important ca aceasta taietura sa fie facuta cu ajutorul unui instrument de gradinarit foarte ascutit, pentru ca, daca tulpina florilor este sfasiata, plantele nu vor mai putea absorbi apa de care au nevoie.

SURSA: gds.ro

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER