Reabilitare termica. De ce? Cand? Cum?

Reabilitare termica. De ce? Cand? Cum?


Reabilitarea termica inseamna cresterea performantei energetice a cladirilor la nivelul cerintelor actuale, normate prin aplicarea de materialetermoizolante pe peretii exteriori, planseul peste subsol si pe terase, precum si prin modernizarea instalatiilor deincalzire si prepararea apei calde de consum, inlocuirea ferestrelor si usilor cu altele mai performante energetic.
Masurile de reabilitare termica urmaresc imbunatatirea confortului termic in locuinte si totodata reducerea c


Reabilitare termica. De ce? Cand? Cum?

onsumurilor energetice ale cladirii. Corecta apreciere a consumurilor energetice presupune cu necesitate contorizarea individuala a energiei termice pentru incalzirea spatiilor si prepararea apei calde de consum.

Programul de reabilitare termica este un program national initiat in anul 2005 de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in colaborare cu autoritatile publice locale. In prezent, in urma unor revizuiri legislative succesive, ultima in martie 2009, se ofera un sprijin financiar de 80% pentru executia lucrarilor proprietarilor care doresc sa mareasca performanta energetica a blocurilor de locuinte condominii, realizate in perioada 1950 – 1990.

Ordonanta de urgenta Nr. 18 din 4 martie 2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, stabileste lucrarile de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, etapele necesare realizarii lucrarilor, modul de finantare a acestora, precum si obligatiile si raspunderile autoritatilor administratiei publice si ale asociatiilor de proprietari.

Realizarea lucrarilor de interventie are ca scop cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte si, implicit, reducerea consumurilor energetice necesare climatizarii locuintei, atat pe perioada iernii cat si pe timp de canicula.

Prin lucrarile efectuate se vizeaza reducerea consumului anual specific pentru incalzire - sub 100 kwh/mp, in conditiile in care, consumul de energie este cuprins in prezent intre 180 kWh/mp si 240 kWh/mp.

In baza unui studiu efectuat de Ministerul Dezvoltarii și Lucrarilor Publice pe o cladire de locuit multietajata (P+10E), s-a constatat ca prin peretii exteriori se pierde aproximativ 33% din energia termica totala consumata, prin acoperisul si planseul peste subsol neizolate se pierde aproximativ 11%, iar restul prin ferestre si usi. Prin programul de reabilitare energetica a imobilelor se va obtine o scadere a consumului de energie si implicit a costurilor de intretinere cu aproximativ 40-60% din valorile actuale, reducerea emisiilor poluante generate de consumul de energie si nu in ultimul rand, imbunatatirea conditiilor de igiena si a confortului termic.

SURSA: knaufinsulation.ro

geekmall.ro/
geekmall.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER