Intretinerea usilor de interior

Intretinerea usilor de interior


Usile de interior noi, proaspat montate, arata impecabil. Ele isi pun amprenta asupra apatiului pe care il delimiteaza, definind trecerile dintre incaperi. Ce avem de facut pentru ca ele sa arate le fel de bine si dupa cativa ani? Grija, intretinere adecvata, evitarea exceselor.


Intretinerea usilor de interior

Montajul usilor de interior: cel mai important aspect al vietii indelungate

Viata cat mai lunga a usilor de interior porneste de la montajul acestora. Atunci cand alegeti din magazin modelele preferate, cereti sfatul vanzatorului privind montajul. Cel mai indicat este sa apelati la echipe de montatori recomandati de comerciantii care va ofera usile. In mod normal, toti producatorii ofera garantie de un an sau doi pentru usile de interior. In cazul in care apelati la montaj profesionist, agreat de producator sau vanzator, aceasta garantie se poate extinde pana la 3-4 ani.

Nefiind profesionisti, nu va veti da seama daca usile sunt montate sau nu corect. O usa montata prost se poate defecta din nenumarate cauze: actiunea spumei izilatoare aplicate excesiv poate presa tocul si ingusta golul de usa, imbinarea aproximativa a elementelor de feronerie (clante si balamale) le poate deteriora in timp prin frecare repetata, fixarea stramba a tocului poate duce la lovirea foii de usa de perete etc. Foarte important de stiut: montajul gresit va poate priva de garantia producatorului.

Intretinerea usilor: grija, atentie, curatare adecvata

Parte integranta a ambientului, folosite zilnic, usile sunt supuse diverselor actiuni atat mecanice cat si chimice: frecare, lovire, murdarire, umiditate, lumina. Toate aceste actiuni isi pun amprenta asupra aspectului usilor. In cazul nerespectarii unor norme generale de utilizare si intretinere, in timp usile isi vor pierde aspectul si functionalitatea.

In fiecare zi, usile se deschid si inchid de nenumarate ori; atat inchiderea cat si deschiderea trebuie facute cu grija, corect. Suntem tentati de multe ori sa deschidem usa cu genunchiul sau cu soldul. Aceste obiceiuri pot zgaria sau murdarii suprafata usii si vor slabi elementele de imbinare a broastei si a balamalelor. Deschideti deci usa cu mana.

Curatarea usilor este un subiect delicat; in functie de materialul din este confectionata foaia de usa (lemn, furnir, folie ecologica, tabla), trebuiesc folosite substante si unelte adecvate. Evitati substantele pe baza de clor, care poate decolora, a detergentului de vase; nu folositi bureti abrazivi sau lama cutitului pentru a indeparta eventualele pete. Chiar daca nu sesizati pe moment, acestea lasa urme fine care in timp se pot adanci.

Umiditatea excesiva poate dauna usilor din lemn sau furniruite. Aveti deci grija cand faceti baie sau gatiti o perioada indelungata sa aerisiti incaperile, eventual sa aveti o fereastra deschisa permanent.

fashiondays.ro
fashiondays.ro

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER