Ingrijirea travertinului: doua reguli importante

Ingrijirea travertinului: doua reguli importante


Travertinul este in tendintele anului 2016, in ceea ce priveste piatra naturala in amenajari de interior si exterior. Apreciat pentru aspect si rezistenta, dar si datorita faptului ca exista in variante potrivite oricarui buget, travertinul e disponibil in nuante de beige, crem, unt sau Latte. Poate fi folosit cu success in placarile de pardoseala (mai ales atunci cand e vorba de sisteme de incalzire in pardoseala va fi un bun conductor de caldura, fiind un material natural) dar va infrumuseta si peretii – un mozaic de travertin pe perete va fi cu siguranta un statement in spatiu.



Mai mult, travertinul poate fi cu usurinta incadrat in orice concept de amenajare, datorita multitudinii de finisaje si forme sau dimensiuni ale placii: pentru un spatiu cu note rustice, va fi potrivita o placa antichizata sau un mozaic scapitat (cu aspect mai brut), pe cand intr-o amenajare in note contemporane, probabil ca va fi benefic sa alegi o placa polisata (foarte neteda),  care va transmite impresia de spatiu marit si va mari cantitatea de lumina din ambient.
 

Daca te gandesti sa alegi travertinul pentru amenajarea ta, iata cele trei reguli importante pentru intretinerea acestui material:

1.    Travertinul trebuie impermeabilizat

Fie ca montezi placi de travertin la interior, fie ca acestea vor imbraca terasa, primul lucru pe care trebuie sa il faci dupa montajul propriu zis este sa te asiguri ca echipa de montatori cu care colaborezi va impermeabiliza placile. Procedeul implica tratarea suprafetei travertinului cu substante profesionale, special create pentru piatra. Practic, ce se intampla in acest procedeu este ca porii pietrei sunt sigilati, astfel incat, atunci cand suprafata pietrei va intra in contact cu substante care ar putea-o pata, pelicula de impermeabilizant nu va lasa pata sa intre in profunzimea placii. Acest lucru poate sa nu para extrem de important insa pe termen lung, vei pastra astfel intact aspectul pietrei. Tot ceea ce tine de piatra naturala trebuie gandit si analizat pe termen lung – rezistenta acestui material este cu adevarat impresionanta si trebuie sa te asiguri ca aspectul placilor este pastrat intact.
Citeste mai multe despre cum montezi pardoseala din piatra naturala – de la alegerea materialului pana la chituirea si impermeabilizarea pietrei!
 
2.    Travertinul trebuie curatat cu detergent speciali

Modalitatea de ingrijire a travertinului este si ea importanta – atunci cand speli placa de travertin cu detergenti obisnuiti, foarte acizi, pelicula de impermeabilizant poate fi afectata. Pentru a curata in mod corect suprafata travertinului, trebuie sa folosesti detergent mai putin duri, creati special pentru ingrijirea pietrei naturale. Acesti detergenti nu au un cost diferit fata de detergentii obisnuiti, insa e important sa dedici un pic mai multa atentie alegerii lor. Specialistii in piatra naturala recomanda gama LTP – atat pentru impermeabilizare cat si pentru curatarea travertinului.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER