Cum scapam de umiditatea excesiva din casa?

Cum scapam de umiditatea excesiva din casa?


Montarea de geamuri termopan este un mare pas inainte pentru locuinta noastra. Dar, odata cu ele, poate aparea o problema foarte neplacuta: umiditatea excesiva, condensul apei pe geamuri si apoi igrasia. Ce-i de facut? Pana sa cereti sfatul unui specialist, faceti primul pas singuri: aerisiti camera cat mai des si cat mai bine.


Cum scapam de umiditatea excesiva din casa?
Cum scapam de umiditatea excesiva din casa?

Aparitia umiditatii excesive nu este un fenomen normal. Cauzele pot fi multiple: fie  nu am ales marfa de cea mai buna calitate (nefiind specialisti, luam de bun ce ne spune vanzatorul...), fie izolatia peretilor este proasta ("transpira"), fie umiditatea din casa este mult prea mare: rufele uscate pe balcon, aburii din bucatarie rezultati in urma gatitului, aburii din baie etc.

In orice caz, pana se ne lamurim care este cauza si ce solutie trebuie adoptata, apa se aduna pe geamuri, se scurge pe perete, iar buna dispozitie de dimineata se duce pe apa sambetei. Trebuie luate masuri rapid.

Aerisirea camerelor este absolut obligatorie. In felul acesta eliminati umezeala excesiva iar broboanele de pe apa stranse dimineata vor disparea sau, daca nu, macar se vor diminua semnificativ.

Exista multe teorii in privinta frecventei cu care trebuie aerisita camera: dimineata, seara, de doua, trei sau patru ori pe zi. Realitatea este ca aerisirea trebuie facuta ori de cate ori este nevoie. In acest fel vom sti cu siguranta ca nu vom mai avea probleme.

Va veti intreba, pe buna dreptate, cum putem sti cand este nevoie sa aerisim camera? Foarte simplu. Un ambient sanatos si lipsit de excese este acela in care umiditatea relativa a aerului este intre 30% si 60%. Drept urmare exista aparate (senzori) care masoara aceasta umiditate si ne avertizeaza cand aceste valori sunt depasite.

In imaginea care insoteste acest articol puteti vedea unul din acesti senzori, propus de Gealan. Este mic, fin, si - in spatele faldurilor perdelei, trece aproape neobservat. Dimensiunea lui este de 5/3 cm si se lipeste cu banda adeziva direct pe geamul termopan, pe interior, la jumatatea inaltimii lui. Este necesar cate un asemenea aparat in fiecare camera. Atunci cand acul indicator trece in zona rosie si ajunge in dreptul desenului ferestrei deschise, e timpul sa aerisim.
micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER