Cum scapam de igrasie

Cum scapam de igrasie


Aparitia igrasiei isi are originea in umiditatea excesiva. Rolul primordial al apei in viata noastra nu mai trebuie demonstrat. Insa ceea ce trebuie scos in evidenta este faptul ca umiditatea poate fi benefica pentru noi (si chiar recomandata) daca se situeaza intr-un anumit interval in aerul respirat, crescand indicele de confort, si poate deveni nociva in cazul existentei sale excesive, ducand la aparitia mucegaiului si a igrasiei si, implicit, la riscul declansarii alergiilor specifice.


Cum scapam de igrasie

Cum apare igrasia?

Umiditatea relativa a aerului din casele noastre trebuie sa fie in jurul valorii de 50% (aerul este complet uscat cand are 0% umiditate relativa, iar la 100% aerul este complet saturat, adica orice surplus de apa in aer conduce la aparitia condensului).

Condensul este provocat de contactul dintre o suprafata rece (peretii prost izolati) si aerul supraincarcat cu abur. De cele mai multe ori, acest fenomen apare in cazul insuficientei incalziri si ventilari a camerei. Acest lucru duce la formarea atat de neplacutei igrasii.

Formarea igrasiei poate avea si cause exterioare: infiltrarea apei de ploaie si infiltrarile capilare. Peretii expusi la ploi purternice vor fi afectati de pete umede daca nu sunt etanseizati. De asemenea, umiditatea provenita din sol poate urca in zidarie prin capilaritate (asemenea apei intr-un burete) afectand in primul rand fundatia. Aceste infiltrari sunt provocate de panza freatica, solul argilos, sistemele de scurgere defectuoase etc.

Cum verificam cauza aparitiei igrasiei?

Simplu! Fixati pe perete cu ajutorul unei benzi adezive, in zona afectata de igrasie, o folie de aluminiu. Daca dupa o zi pe fata exterioara a foliei a aparut umezeala, atunci este vorba de condens; daca nu, atunci este o cauza exterioara.

Inlaturarea igrasiei

Indepartati zona deteliorata de igrasie cu ajutorul unui spaclu cu lama metalica. Razuiti cu o perie de sarma pentru a indeparta bine toate resturile apoi finisati cu banda abraziva.

Petele de mucegai se spala cu o solutie de hipoclorit (sau apa cu clor) dupa care zona este tratata cu o solutie antimucegai. Va recomandam pulverizarea solutiei pentru o mai buna impregnare in zid.

Dupa uscarea suprafetei tratate aceasta se finiseaza cu glet sau chit de faianta si gresie (se recomanda ajutorul unui specialist).

Aplicati doua straturi de vopsea cu proprietati antimucegai cu scopul prevenirii reaparitiei acestuia.

Pentru a evita neplacerile cauzete de igrasie pe viitor, va recomandam realizarea unui sistem de ventilare precum si izolarea si incalzirea corespunzatoare a camerelor.

micul-meserias.ro/
micul-meserias.ro/

Copyright © Valea Cascadelor. Constructii, finisaje, amenajari - 2024 valeacascadelor.ro

Newsletter Dezabonare Alerte pret Lista produse

Complexuri comerciale   GDPR  
ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER